Peste 20.000 de botoşăneni asistaţi de SMURD, în cinci ani!

Peste 20.000 de botoşăneni asistaţi de SMURD, în cinci ani!
În această lună, s-au împlinit cinci ani de când Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este şi în slujba botoşănenilor.
         
Pe 16 decembrie 2010, a fost operaţionalizat, la Botoşani, Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani fiind dotat cu două ambulanţe de tip B 2, care au fost repartizate la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi.

Cele două ambulanţe SMURD erau deservite de 30 de subofiţeri operativi – paramedici, pregătiţi prin cursuri teoretice şi stagii de practică în acordarea primului ajutor medical şi asistenţă medicală prespitalicească.

Doi ani mai târziu, mai exact pe 9 mai 2012, în judeţul Botoşani au fost deschise alte două substaţii SMURD, la Săveni şi Ştefăneşti. Ambulanţele SMURD de tip B2 repartizate noilor substaţii au intrat în dotarea I.S.U. Botoşani prin programul de reînnoire şi modernizare a parcului auto, derulat de Ministerul Sănătăţii.

Pe 17 septembrie 2013, a fost operaţionalizat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Ambulanţa de tip C a fost achiziţionată în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.          

La cinci ani de la înfiinţarea SMURD la Botoşani, ISU Botoşani are în dotare cinci echipaje SMURD, patru de tip B2 şi un echipaj de terapie intensivă tip C1, încadrate de patru medici, şapte asistenţi medicali şi 83 de pompieri – paramedici.

Din 16 decembrie 2010, când  SMURD a devenit operaţional la Botoşani şi până pe 16 decembrie 2015, medicii, asistenţii şi paramedicii au avut  20.329 de intervenţii, dintre care 431 intervenţii ale TIM.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
19

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
465

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...