Permis italian, sofer botosanean, cu alcoolemie 1,19 "la bord"

Permis italian, sofer botosanean, cu alcoolemie 1,19 "la bord"
Sâmbătă, în jurul orei 02.25, polițiștii au oprit pentru control pe Bd. Mihai Eminescu, din Botoşani, un autoturism marca Renault Megane care circula din directia strada Marchian catre straa Octav Onicescu, condus de A. Nicolae, de 25 ani, din sat Oraseni Deal, comuna Curtesti,  posesor al permisului de conducere eliberat de autorităţile italiene.

Intrucat conducatorul auto prezenta halena alcoolica, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, acesta indicand valoarea de 1,19 MG/L alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, duminică dimineaţă, la ora 03:30, polițiștii au oprit pe DN 29A, la km. 37, la ieșirea din municipiul Dorohoi spre Suceava, un autoturism Ford, condus de B. Florin de 37 ani, din localitatea Ibănești, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de conducătorii auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică peste limita legală, urmând a se propune soluție procedurală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
4

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
45

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
237

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...