Pensionarii nu mai au rabdare!

Problema adeverintelor necesare pensionarilor care au lucrat pe fosta platforma industriala nu este nici acum rezolvata. Varstnicii asteapta documentele de la fostii lichidatori, adeverintele atestandu-le sporul de noapte, in scopul majorarii pensiilor.

Arhivele Nationale au fost date in judecata de pensionari. Pensionarii ne-au dat drept exemplu niste hotarari judecatoresti, dintr-o serie de judete, hotarari prin care se mentioneaza ca adeverintele pot fi date si de catre detinatorii de arhive care in acest caz sunt altii decat cei de la Arhivele Nationale, a declarat Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

Sorescu a anuntat ca va incerca sa ajunga la o intelegere cu fostii lichidatori, pentru ca acestia sa dea aceste adeverinte.

Se pare ca poate fi o chestiune acceptata de cei de la Casa de Pensii, ca o masura pentru rezolvarea pe moment a situatiei. Nu suntem in situatia de a se prescrie niste drepturi. Problema e ca pentru a fi intr-o legalitate totala ar trebui ca arhivele sa fie preluate de Arhivele Nationale, dar acest lucru nu se intampla. Voi avea o discutie si cu judecatorul sindic pentru a vedea in ce masura gasim intelegere ca aceste adeverinte sa fie recunoscute pentru a debloca aceasta situatie, a completat prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
372

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
504

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
624

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...