Partidul Comunistilor din Moldova contesta acordul de cooperare militara cu Romania

Partidul Comunistilor din Moldova contesta acordul de cooperare militara cu Romania
Partidul Comunistilor din Republica Moldova contesta la Curtea Constitutionala acordul de cooperare militara dintre Chisinau si Bucuresti, a anuntat deputatul PCRM Artur Resetnicov pe pagina sa de Facebook.    

"Acest acord vine in contradictie cu Constitutia noastra, deoarece a fost aprobat cu mai putin de o jumatate din voturile deputatilor si, cel mai important este ca el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova", precizeaza Resetnicov.  

 La randul sau, secretarul executiv al PCRM Iurie Muntean a declarat pentru Interfax.az ca aprobarea acordului mentionat `este o crima contra statalitatii RM`.    

"In Constitutie se spune ca Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernantii din tara sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioada nelimitata de timp si cu obiective neclare, sa dea voie militarilor romani sa intervina pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va intampla", a spus Muntean.    

Jurnalistii amintesc si ca Parlamentul de la Chisinau a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Romaniei privind cooperarea in domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptata cu votul a 51 de deputati din majoritatea parlamentara. Actul stabileste cadrul legal necesar cooperarii intre guvernele ambelor state, isi propune intensificarea colaborarii in domeniile neacoperite in Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea si constructia fortelor armate nationale.  

In aprilie 2012, ministrul roman al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si omologul sau moldovean, Vitalie Marinuta, au semnat Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul militar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
4

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
15

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
45

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...