Parlamentarii mai vor câteva zile de sărbătoare, printre care "Ziua bunicilor" şi "Ziua egalităţii salariale"

Aleşii vor să marcheze Ziua naţională a ambulanţei, Ziua portului tradiţional sau Ziua înălţării Domnului. Doar anul acesta, Parlamentul a trecut în total şase astfel proiecte, printre care şi Ziua Bunicilor, pe 1 octombrie.

Aleşii au iniţiat trei proiecte care prevăd ca de 10 mai, Ziua Indepenedenţei României, să se stea acasă. Parlamentarii îşi mai doresc celebrarea Zilei literaturii române, dar şi marcarea Zilei limbii cehe sau slovace.

"Acum, sincer să fiu, cred că dumneavoastră aţi făcut o glumă pentru că nu toate aceste zile pot fi considerate, pot fi sărbătorite în România. Sigur, marea majoritata a zilelor au o fundamentare destul de solidă, motiv pentru care colegii au votat aceste zile. Problema e când avem prea multe zile în care nu muncim", a spus Costin Pâslaru, deputat PSD.

Un alt proiect adoptat de Senat instituie Ziua bunicilor, pe 1 octombrie.

"Ziua Bunicilor, Ziua Portului Naţional... Aceste zile sunt legitime în sensul că atrag atenţia asupra unei probleme. Dar unde am votat împotrivă şi o voi face şi în plen este pentru instituirea unor noi zile libere", a spus Remus Cernea, deputat neafiliat.

Anul acesta, Parlamentul a trecut, în total, şase proiecte: Ziua etniei tătare, Ziua naţională pentru adopţie, Ziua cărţii sau Ziua şcolii ardelene. Pe agenda legislativului mai figurează: Ziua portului tradiţional, Ziua naţională a ambulanţei sau cea a egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi.

"Sunt propuneri legislative venite din partea noastră şi cu Ziua egalităţii salariale şi aşa mai departe... Nu neapărat trebuie să fie zile libere! Să se înţeleagă din start, dar trebuie marcate aceste evenimente şi instituite zilele ca legi! Ca să aducem şi femeia şi să dăm egalitate de şanse pe toate planurile tuturor!", a spus Dalca Stefan Petru, deputat PPDD.

Loc pentru sărbători în calendar ar exista. România se află printre ţările cu cele mai puţine sărbători petrecute departe de locul de muncă: nouă, în timp ce în Spania, de exemplu, angajaţii nu merg la serviciu 14 zile pe an.

www.digi24.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiecție unică la Cinema „Unirea” Botoșani: „Contele de Monte Cristo”, recomandarea săptămânii!

astăzi, 18:45

Bugetul impresionant de peste 40 de milioane de euro al filmului Contele de Monte Cristo a transformat povestea clasică a lui Edmond Dantès într-o experiență vizuală captivantă și p...

Unde te poți angaja la Botoșani: Vezi oferta de locuri de muncă a AJOFM!

astăzi, 17:45

Astfel, pe nível de studii, 21 sunt pentru absolvenții de studii superioare, iar 336 se adresează celor cu studii medii. Pe nível de calificare, 287 de locuri de muncă sunt la disp...

Spectacolul „Tigrișorul Pietrek” se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

astăzi, 17:15

Spectacolul se va juca în zilele de joi, 23 ianuarie 2025, de la ora 18:00, și duminică, 26 ianuarie 2025, de la orele 11:00 și 12:30. Regia artistică îi aparține lui Valentin Dobr...