Părinți amendați pentru jocuri periculoase ale copiilor

În perioada 09-12.12.2022, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat un număr de 5 misiuni specifice, iar cele de interes au fost:

1. În data de de 09.12.2022, aflați în misiune de patrulare pe strada Independenței nr. 1 au fost surprinși doi minori (13 respectiv 16 ani) care prin aruncarea unor petarde tulburau grav ordinea și liniștea publică.

Pentru faptele lor au fost dispuse măsuri contravenționale după cum urmează: minorul în vârstă de 16 ani a fost sancționat contravențional conform legii nr. 61/1991 cu amendă în valoare de 100 lei, iar pentru minorul în vârstă de 13 ani au fost informați părinții cu privire la cele întâmplate fiind totodată sancționați contravențional în conformitate cu prevederile legii 61/1991, deoarece nu au luat măsurile necesare pentru a împiedica minorul de la fapte de vagabondaj.

2. În data de 09.12.2022, pe aleea Slt. Ion Elefterescu nr. 1 fost suprinsă o persoană de sex masculin, care nu a fost la prima abatere, în timp ce abandona gunoi menajer în alte locuri decât cele special amenajate în acest scop. Pentru faptele sale a fost dispusă măsura sancționării acestuia în conformitate cu prevederile H.C.L. 130/2020.

3. De asemenea în data de 12.12.2022, tot pe aleea Slt. Ion Elefterescu nr. 1 a fost suprinsă o altă persoană de sex masculin care nu a respectat prevederile HCL 130/2020, abandonând pe domeniul public resturi menajere în pungi de plastic, fiind sancționat contravențional.

În perioada următoare, poliţiştii locali vor intensifica acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională.

(Comunicat emis de Poliția Locală Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...