Par de sobolan in ciocolata si larve de insecte in ciuperci. Descopera si alte ingrediente dezgustatoare in alimentele consumate, admise legal

Par de sobolan in ciocolata si larve de insecte in ciuperci. Descopera si alte ingrediente dezgustatoare in alimentele consumate, admise legal

   Business Insider

Publicatia Business Insider a trecut in revista unele dintre cele mai dezgustatoare ingrediente din alimentele consumate zi de zi.

Iata care sunt:

1. Gandaci zdrobiti, pentru culoare

Compania Starbucks a recunoscut recent ca foloseste insecte pisate pentru a da culoarea roz bauturii Frappucino. Este vorba despre aditivul natural E120, extras dintr-o specie exotica de gandat, numit Dactylopius. Acest E se gaseste si in unele iaurturi cu fructe, in gemuri, in prajituri si in unele produse pe baza de tomate. Datele statistice ale Change.org arata ca fiecare dintre noi consuma in timpul vietii 70.000 de astfel de insecte.

2. Inghetata cu secretiile anale de castor

Aromele de vanilie si de zmeura ale inghetatei, in mod special, sunt "ameliorate", in unele cazuri, cu o substanta provenita din secretiile anale si din urina de castor. Autoritatea Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor (Food and Drug Administration - FDA) a catalogat aceasta substanta, numita castoreum, in categoria "aromelor naturale". Asa ca, daca un produs cu aroma de vanilie sau de zmeura are trecute pe eticheta aceasta sintagma, este posibil sa contina castoreum.

3. Vezica de peste in bere

Un tip de gelatina extrasa din acest organ uscat al unor specii de pesti este introdus mai ales in berile din Regatul Unit al Marii Britanii. Substanta grabeste limpezirea berii si ii da culoarea aurie specifica.

4. Praf de sticla in supe

Supele sau cremele sub forma de prafuri din comert pot contine E551, dioxid de siliciu, care este componenta cea mai importanta a sticlei. Specialistii recomanda precautie in ceea ce priveste consumul alimentelor cu acest aditiv alimentar, fiindca, in exces, el poate duce la alergii, dereglari hormonale, tulburari digestive sau hepatice sau la tulburari nervoase.

5. Gelatina din piele de porc

Gelatina se face din colagen, insa astazi, cel mai probabil este facuta din piele de porc.

6. Secretii de oaie in guma de mestecat

Este vorba despre lanolina, care se gaseste cu precadere in unele produse cosmetice, dar care se poate ascunde si printre ingredientele gumei de mestecat. Aceasta este o secretie de consistenta uleioasa din lana oilor, substanta aprobata de FDA ca aditiv natural, cu scopul de a "inmuia" guma de mestecat.

7. Rumegus in branza rasa

Celuloza este o substanta extrasa din rumegus, care se gaseste mai ales in branza rasa si in parmezanul sub forma de praf. Este un agent de incarcare si antiaglomerant, E 460, si, deci, face ca "firisoarele" de branza rasa sa nu se lipeasca intre ele. Specialistii spun ca acest aditiv este inofensiv.

8. Paine cu pene de rata si fire de par

Un alt E considerat inofensiv este E920, L-cisteina, care se extrage din firele de par uman sau din penele de rata. Este un aminoacid care se foloseste la tratarea fainii, cu rolul de a face aluatul painii mai moale si mai pufos.

9. Larve de insecte in ciupercile conservate

FDA permite ca fiecare cutie de ciuperci sa contina 19 larve de muste si 74 de insecte microscopice (un fel de acarieni). Ele sunt considerate inofensive pentru sanatate, ba chiar unele studii sustin ca pot avea proprietati terapeutice (in caz de ulcer).

10. Agenti de curatare in chipsuri

Sulfitul acid de sodiu, E222, este un conservant artificial folosit pentru prelungirea termenului de valabilitate a chipsurilor, precum si pentru pastrarea culorii alb-galbui a acestora. Insa sulfitul acid de sodiu este utilizat la scara larga mai ales in produsele de curatat. Specialistii ne recomanda sa evitam produsele alimentare care au in compozitie acest aditiv.

11. Ciocolata cu par de sobolan

Nu spunem ca firele de par de sobolan sunt ingredientul secret al batoanelor de ciocolata preferate, insa ele ar putea sa apara accidental. FDA, de exemplu, permite ca, la 100 de grame de ciocolata, sa existe un fir de blana si 60 de fragmente microscopice de insecte.
.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții în două unități medicale din Moldova, ce au descoperit polțiștii!

astăzi, 17:50

Poliția a descins la spitalul de Psihiatrie Socola din Iași într-un dosar cu certificate false de handicap. Persoane din mediul medical au favorizat internări fictive, acordarea de concedii d...

ATRIA Medical - Alături de dumneavoastră atunci când sănătatea o cere!

astăzi, 17:33

Clinica Medicală ATRIA organizează în data de 25 noiembrie, împreună cu partenerii lor de la Rețeaua de Sănătate Regina Maria, o campanie de recoltare a analizelor de sânge pen...

Tânăr beat și fără permis, scos din trafic și băgat în arestul Poliției!

astăzi, 17:15

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 30 de ani din comuna Roma, bănuit de co...