Păgubit de sute de euro! Ce a păţit un botoşănean care se întorcea acasă de Sărbători! FOTO- VIDEO

Au muncit cât au putut şi, când să vină acasă cu banii câştigaţi, au rămas fără ei. Un botoşănean şi un sătmărean care venea la iubita lui din Flămânzi au trăit o experienţă neplăcută în Belgia, acolo unde au rămas fără bani.

Bărbaţii veneau din Marea Britanie şi opriseră în Bruxelles să mai ia un amic ce venea acasă în vacanţa de Sărbători. Opt români se găseau în Mercedes Sprinter-ul cu care călătoreau duminică dimineaţă. La ieşirea din Bruxelles, povesteşte Mihai Luchian, din Corni, au remarcat o maşină a Poliţiei belgiene urmărindu-i.

"Era o Skoda Octavia, cu însemne şi girofar, şi când am ajuns pe autostradă au mers câţiva kilometri în spatele nostru după care ne-au făcut semn să oprim. Am tras pe dreapta şi au apărut doi poliţişti, înarmaţi, cu pistoale inclusiv pe picior şi ne-au spus să coborâm, să lăsăm tot ce avem pe bord sau pe banchetă şi să ne supunem controlului antiterorist. Am coborât toţi, unul dintre poliţişti ne-a însoţit în spatele microbuzului şi a făcut percheziţie la trei dintre bagaje. În timpul acesta, celălalt poliţist a urcat în maşină să ne controleze documentele de identitate. După câteva minute ne-au lăsat să plecăm. Am urcat în maşină, ei la fel şi ne-au depăşit cu viteză", povesteşte Mihai Luchian.


(Mihai Luchian)

La un moment dat, sătmăreanul care venea la Flămânzi, la familia iubitei sale, şi-a verificat portofelul, lăsat în maşină în timpul controlului şi a constatat că, din câţi bani avea, îi lipseau 2.000 de euro.

"Atunci m-am uitat şi eu în borsetă şi mie îmi lipseau 1.300 de euro, deşi mai aveam în portofel lire şi lei româneşti. Ne-am dus în prima localitate, la Vilvoorde, ne-am oprit la postul de poliţie şi am depus plângere. Ne-au înregistrat plângerea şi ne-au spus că în 30 de zile ne vor comunica rezultatele anchetei", susţine Mihai Luchian.

Botoşăneanul are explicaţii şi pentru faptul că poliţiştii i-ar fi sustras doar euro, nu şi lire:

"Ar fi trebuit să meargă la o casă de schimb, dar toate sunt monitorizate cu camere video, ar fi fost observaţi. Aşa, euro pot fi introduşi în circuit fără să dea de bănuit. Camere video sunt şi pe autostradă, se pot vedea înregistrările, cum am fost opriţi, cum a intrat poliţistul în maşină, cum noi am fost scoşi în spatele maşinii. Ce declarăm poate fi verificat", spune omul.

Ce doreşte acum? Să-şi facă publică povestea şi să tragă un semnal de alarmă că Belgia, ţara care găzduieşte Parlamentul European, Comisia Europeană dar şi numeroase întâlniri la care participă şefii de stat din Uniunea Europeană şi nu numai nu este chiar un exemplu în domeniul securităţii. "Sunt sigur că nu mai văd eu banii înapoi, dar mă gândesc la siguranţă, a mea sau a celor care ajung prin Belgia. Ei spun că românii sunt nu ştiu cum? Dar ei?", se întreabă retoric Mihai Luchian.

 






 (Capturi după plângerea depusă de botoşănean la Poliţie din Vilvoorde)

 

Spune-ne opinia ta