Ovidiu Portariuc: „Nu deschideti cutia Pandorei aproband cultivarea organismelor modificate genetic”!

Ovidiu Portariuc: „Nu deschideti cutia Pandorei aproband cultivarea organismelor modificate genetic”!

 Ovidiu Portariuc  

Vicepreședintele organizației județene a PSD, Ovidiu Portariuc, este de părere că agricultura organismelor modificate genetic va face numai rău României. Dezvoltarea acestui sector va duce la nimicirea soiurilor agricole de calitate, va distruge solul și va avea efecte negative asupra sănătății noastre, este de părere Ovidiu Portariuc.

"România are un potențial agricol foarte mare pe care Guvernul PDL nu vrea să îl ia în considerație. Putem câștiga de zeci de ori mai mulți bani din agricultura BIO decât să acceptăm miliardul de euro pentru cultivarea organismelor modificate genetic. România importă astăzi trei sferturi din necesarul de fructe și legume. Este o situație critică și deplorabilă în condițiile în care trei sferturi din terenurile agricole ale României zac necultivate. Cu o strategie națională în domeniul agriculturii și cu facilități fiscale pentru IMM-uri în zona rurală, putem să ridicăm agricultura la nivelul de odinioară. În acest fel am rezolva și problema locurilor de muncă și dezvoltarea mediului rural", a declarat Ovidiu Portariuc.

Vicepreședintele PSD Botoșani îi solicită ministrului Agriculturii să oprească lobby-ul pro-OMG, pe care îl continuă încă din 2005, de când era vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor: "Ministrul Tabără ar face mai bine să se îngrijească de cum putem salva soiuri românești de fructe și legume, sănătoase și gustoase, în loc să facă lobby pentru soia modificată genetic. Există și o alternativă - agricultura BIO. Din promovarea agriculturii BIO vor câștiga micii producători autohtoni și cetățenii care vor mânca mai sănătos. Din promovarea soiurilor modificate genetic, vor câștiga doar cei care fac lobby, iar românii vor rămâne cu solul otrăvit și cu alimente total nesănătoase".

Ovidiu Portariuc a anunțat că va pune în dezbaterea BPJ inițierea unei moțiuni simple împotriva ministrului Agriculturii, care trebuie să își dea demisia pentru că nu apără deloc interesele agriculturii românești în problema OMG-urilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
21

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
121

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
160

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...