Orosanu acuza conducerea DGASPC Botosani: Radasanu nu are niciun interes sa dea drepturile salariale restante!

Orosanu acuza conducerea DGASPC Botosani: Radasanu nu are niciun interes sa dea drepturile salariale restante!

 MARIUS OROSANU, presedinte Sindicatul Impact Botosani  

Potrivit liderului Sindicatului Impact, drepturile restante privitoare la securitate si sanatate in munca, ale angajatilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, nu se vor acorda prea curand, intrucat directorul instiutiei, impreuna cu sefa de la Resurse umane, nu mai au dreptul sa ia acei bani, nemaiavand practic niciun interes sa dea acele drepturi restante.

Nici decizia Directiei si a Consiliului Judetean nu este vazuta cu ochi prea buni de liderul sindical Marius Orosanu.

"Este nedrept ca aceasta suma sa fie utilizata pentru plata salariilor de baza, intrucat in institutie sunt locuri de munca total diferite, se face o nedreptate pentru salariatii care  lucreaza in conditii grele de munca, de exemplu un ingrijitor din Directie ia mai putine sporuri, iar un ingrijitor care lucreaza cu persoane cu HIV/SIDA, sau cu persoane cu handicap ia mai multe sporuri. Trebuia cu aceasta suma de 15 miliarde lei vechi sa acopere 60% din salarii, ar fi fost aceeasi regula pentru toti", a declarat Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact.

Partea ascunsa a acestei masuri, in opinia liderului de sindicat, este ca persoanele cu functii de conducere au 16 milioane salariul de baza, plus opt milioane indemnizatia de conducere, iar directorul Liviu Radasanu ar fi cel mai avantajat, pentru ca va lua 80% din banii care i se cuvin lunar.

"Cu cele sapte miliarde luate din bugetul DGASPC trebuiau sa plateasca doua luni din acele drepturi restante, dar nu s-a luat in considerare aceasta masura pentru ca directorul instiutiei cu sefa de la resurse umane, care e sotia lui Florin Bulgaru, consilierul domnului Tabuleac, nu mai au dreptul sa ia acele drepturi, nemaiavand niciun interes sa dea acele drepturi restante. Conducerea DGASPC nu s-a consultat deloc cu noi, ceea ce arata fie evitarea dialogului social, fie interesul propriu al unor persoane, fie greseala manageriala", a precizat Marius Orosanu.

Speranta angajatilor de a-si mai primi banii pana la sfarsitul anului ramane, potrivit liderului de sindicat, la Catalin Flutur, care astazi va discuta la Guvern trei probleme, printre care si situatia de la DGASPC.

"Asteptam sa vedem care e rezultatul, desi nu sunt sanse foarte mari de a primi toata suma solicitata de CJ, respectiv 140 miliarde lei vechi. Dupa aceea vom avea o intalnire cu reprezentanti din grupele sindicale de la Impact si sa vedem care va fi modalitatea de actiune urmatoare", a conchis Orosanu.

Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean a iniţiat un proiect de hotărâre care să rectifice bugetul DGASPC, acesta urmând să fie dezbătut într-o şedinţă extraordinară a legislativului, programată pentru joi, 12 noiembrie, ora 10, sedinta fiind transmisa in direct pe internet, de www.live.botosani.ro.

Cei 1,5 milioane de lei vor acoperi salariile de bază ale angajaţilor DGASPC şi sporul de vechime, nu însă şi celelalte sporuri pe care aceştia le-au câştigat prin negocierile sindicale.

Dacă legislativul judeţean va aproba proiectul de hotărâre, banii vor fi în contul DGASPC vineri, 13 noiembrie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident groaznic, cu mai mulți decedați, pe un drum european din Suceava!

astăzi, 18:15

Un groaznic accident a avut loc sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.00, pe E 85, la Grănicești. Primul echipaj ajuns la fața locului a găsit patru persoane încarcerate, ...

Marius Budăi: Mai mulți pentru pensionari, de la 1 ianuarie!

astăzi, 17:30

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a explicat de unde vin banii și ce beneficii vor avea românii cu dizabilități care se vor pensiona după 1 ianuarie. De asemenea, niciun venit nu va &i...

Atenție la pericolele cauzate de aplicațiile instalate pe telefonul mobil!

astăzi, 16:00

Telefonul mobil de tip smartphone a devenit aproape nelipsit din viața noastră, în cea mai mare parte a timpului, doar că mijloacele moderne de comunicație și socializare au vulnerabilită...