Oprisanu: Maternitatea din Botosani a fost infiintata de catre un ungur, si astazi tot un ungur o va distruge!

Oprisanu: Maternitatea din Botosani a fost infiintata de catre un ungur, si astazi tot un ungur o va distruge!

 GABRIEL OPRISANU  

Medicul Gabriel Oprisanu contesta masura reorganizarii spitalelor, propusa de ministrul Sanatatii, si sustine ca "ar fi o mare greseala" comasarea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie si a Spitalului de Pediatrie cu Spitalul Judetean Mavromati.

Oprisanu spune ca atat la nivel central, cat si factorii de raspundere de la nivel local, au cu totii opinii vizavi de aceasta reorganizare, dar nimeni nu se gandeste la interesul pacientului, care ar trebui sa fie centrul sistemului sanitar.

Gabriel Oprisanu este de acord ca judetul Botosani sa aiba un spital de gradul III, insa spune ca Spitalul Judetean poate obtine aceasta clasificare si fara a fi nevoie de transformarea celor doua unitati spitalicesti, de Obstetrica si Ginecologie si de Pediatrie, in sectii ale acestuia.

"Este foarte adevarat ca la nivelul judetului Botosani este important sa avem un spital de urgenta de gradul III. Ar insemna ca, pe langa sectiile deja existente, Spitalul Judetean sa detina o sectie de obstetrica si ginecologie, una de pshiatrie si sectie de pediatrie. Acum trebuie sa pornim de la interesul pacientului si acela este modul cum ar trebui un spital de urgenta sa trateze diverse afectiuni. Nu cred ca scopul acestei reorganizari este ca la Spitalul Judetean de Urgenta sa aiba loc nasteri, asta ar fi o mare prostie. In schimb, ar fi foarte important sa existe o sectie de obstetrica si ginecologie, nu de dimensiuni foarte mari, care sa trateze afectiuni complexe", a declarat medicul Gabriel Oprisanu.

Acesta sustine ca prin toata aceasta reorganizare se urmareste o centralizare excesiva a sistemului, si ca in Romania se procedeaza contrar a ceea ce doreste Uniunea Europeana, care incurajeaza spitalele de specialitate, si nu distrugerea lor.

"Ani de zile s-a spus ca centralismul este prost si am fost invatati intotdeauna ca trebuie sa renuntam la discutia centralizata, si astazi observam ca tocmai asta se urmareste, centralizarea sub o singura mana a spitalelor si distrugerea a ceea ce a fost bun. Maternitatea din Botosani a fost infiintata de catre un ungur, domnul doctor Ladislau Szente, care nu mai este printre noi, si iata ca astazi tot un ungur, ministrul Sanatatii, o va distruge. Facem o mare greseala daca acest lucru se va intampla. Daca totusi se va intampla, cred ca imediat ce PD-L-ul isi va pierde puterea, se va reveni la aceasta structura organizatorica", a conchis medicul Gabriel Oprisanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
668

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
177

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
456

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...