Om de afaceri din Botoşani, trimis în judecată pentru fals!

Om de afaceri din Botoşani, trimis în judecată pentru fals!
Un om de afaceri din Botoşani, fost consilier municipal, va ajunge în faţa judecătorilor de la Judecătoria Darabani, într-un proces în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi în care Primăria Darabani este parte vătămată. Este vorba de Gheorghe Iavorenciuc. Tot în calitate de inculpat va fi judecat şi Dan Corneliu Hladiuc.

Potrivit primarului Corneliu Aroşoaie, povestea a început în urmă cu mai mulţi ani, atunci când firma administrată de Gheorghe Iavorenciuc, Ecoenergy Engineering SRL Botoşani, a fost contractată pentru lucrări de iluminat arhitectural în oraşul Darabani.

"În 2009, s-a făcut un proiect pentru iluminat arhitectural, fostul primar nu a reuşit să facă plata în totalitate pentru că membrii comisiei de recepţie nu au putut face recepţia lucrării deoarece nu se regăseau toate materialele. În momentul când eu am venit la Primărie, în 2012, m-au dat în judecată cei de la firma domnului Iavorenciuc şi prin hotărâre judecătorească am fost nevoit să plătesc vreo 470.000 de lei, fiind convins că se va ajunge la un proces. Cei de la Curtea de Conturi au impus să recuperăm banii şi am deschis proces împotriva firmei domnului Iavorenciuc. Expertiza efectuată anul acesta a stabilit că lucrările nu au fost realizate în totalitate, iar plata s-a făcut pe ceva ce nu exista. Eu am încercat să discut şi cu domnul Iavorenciuc şi cu fostul primar, dar nu au fost cooperanţi", explică primarul Corneliu Aroşoaie.


(Gheorghe Iavorenciuc)

Numai că "afacerea" a intrat şi în atenţia anchetatorilor. În timpul derulării contractului, Iavorenciuc ar fi solicitat Primăriei plata unor lucrări în valoare de peste 750.000 lei, în condiţiile în care valoarea reală a lucrărilor executate era de 373.000 de lei, prejudiciind Primăria cu peste 350.000 de lei la care se adaugă penalităţi de peste 200.000 de lei.

Mai mult, complicele lui Iavorenciuc, Dan Corneliu Hladiuc, în calitate de diriginte de şantier, şi-a însuşit situaţiile prezentate, contribuind la prejudicerea primăriei cu suma menţionată. Deocamdată, Gheorghe Iavorenciuc spune că nu a fost înştiinţat de proces. "Nu ştiu nimic, nu am nicio idee. Asta este", susţine omul de afaceri.

Dosarul a fost înregistrat luni pe rolul Judecătoriei Darabani, magistraţii urmând să verifice legalitatea administrării probatoriului şi a întocmirii rechizitoriului.

 

 

Spune-ne opinia ta