Octombrie, o lună caldă cu zile frumoase

Luna octombrie va fi pe mai departe o lună caldă cu zile foarte frumoase, susțin meteorologii din România.

De altfel, primul weekend din octombrie i-a ținut ocupați pe iubitorii de vreme caldă. Mulți au profitat de temperaturile de vară, s-au plimbat sau pur și simplu s-au bucurat de soare.

Vom avea zile la fel de frumoase și în perioada următoare chiar dacă vor apărea ploi și vânt de toamnă.  În estul și sud-estul României, temperaturile vor ajunge chiar și la 32 de grade Celsius, maxime și cu 10 grade mai mari față de cele obișnuite pentru această perioadă.

Abia în a doua jumătate a lunii octombrie vor începe să apară ploi, chiar dacă nopțile sunt tot mai reci în această perioadă.

În România, cea mai ridicată temperatură din această perioadă a fost înregistrată pe 3 octombrie 1952 în localitatea ialomițeană Armăşeşti: 39 de grade.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...

Ilona la Vocea României: Botoșăneanca nu a întors niciun scaun, dar Chirilă i-a apreciat ”timbrul misterios”! (Foto, Video)

astăzi, 10:00

Ilona Dănilă, expert în comunicare și marketing, nu a reușit să îi convingă pe antrenori cu piesa „Ilona”. Tudor Chirilă avea cu totul și cu totul altă așteptare de l...