O familie de romani, despagubita in Canada cu 4 milioane de dolari!

O familie de romani, despagubita in Canada cu 4 milioane de dolari!
Un baiat de sapte ani si mama acestuia au primit despagubiri de 4 milioane de dolari dupa ce baiatul a suferit grave leziuni cerebrale din cauza neglijentei medicilor de la un spital din Vancouver.

Monica Cojocaru, insarcinata cu cel de-al doilea copil, Eric Victor, a fost internata in luna mai a anului 2001, insa a fost lasata nesupravegheata o saptamana intreaga deoarece cadrele medicale participau la un protest sindical, informeaza The Province. Monica Cojocaru a suferit o ruptura de uter in timpul a ceea ce trebuia sa fie o nastere naturala, iar copilul a ajuns in abdomen, fapt ce a intrerupt alimentarea creierului sau cu sange.

"Pe scurt, creierul lui Eric a fost privat de oxigen si nutrienti pentru mai mult de 30 de minute", a spus judecatorul Joel Groves.

"Impactul a fast imediat, efectele sunt permanente, iar rezultatele sunt devastatoare", a mai spus el.

Eric sufera acum de o forma de paralizie cerebrala. El are probleme ale functiilor motorii si prezinta probleme in invatare si relationarea in societate. In acest caz, instanta a gasit vinovati trei doctori i o asistenta, pentru neglijenta in consiliere si in ingrijirea pacientei.

Familia a primit in total daune de 4,045,000 de dolari, daunde ce includ si 2.6 milioane de dolari pentru cheltuieli viitoare si 321,000 de dolari daune morale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns o staţiune de cercetare din Botoșani să facă profit. Rapiţa a salvat oaia unicat din Moldova

astăzi, 08:41
113

O instituţie de cercetare în domeniul zootehnic, plină de datorii, a ajuns să facă profit şi să-şi finanţeze cercetările cu o idee providenţială. A cultivat tot terenul disponibil şi...

O poveste de succes: O plantă tehnică, rapiţa, motorul cercetării din județul Botoșani

Vineri, 26 Februarie 2021
379

Poveștile de succes se scriu chiar sub ochii noștri, iar salvarea unei specii unicat în Europa face parte dintr-o astfel de poveste.O instituţie de cercetare în domeniul zootehnic, ...

Expoziția colectivă „Arta la...feminin”, ediția a II-a, deschisă publicului începând din acest weekend

Vineri, 26 Februarie 2021
130

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, în perioada 27 februarie - 24 martie 2021, expoziția colectivă ,,Arta la ... femininˮ - ediția a II-a, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian...