O ambulanţă din Iaşi a ajuns la intervenţie după 4 ore de la apel

O ambulanţă din judeţul Iaşi a ajuns la locul de intervenţie pentru care fusese solicitată după aproape patru ore de la primirea apelului, unul dintre motive fiind exerciţiul "Seism 2016", unde au fost mobilizate şapte echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Ambulanţa a fost solicitată, marţi, la ora 13.40, dar a ajuns la locul intervenţiei în jurul orei 17.00, intervenţia fiind prioritizată, având în vedere desfăşurarea exerciţiului "Seism 2016" şi faptul că solicitarea nu prima în faţa altor cazuri mai grave.

"Am fost solicitaţi la ora 13.40. S-a ajuns la faţa locului la ora 17.00. Cauzele sunt multiple, nu doar din cauza exerciţiului. (...) Atât timp cât resursele sunt limitate, apar probleme. (...) Solicitarea fiind introdusă pe Cod verde, vă daţi seama că e temporizată faţă de cele de Cod roşu şi galben, care sunt prioritare, e vorba de salvarea de vieţi. Pacienta era în parametri normali, fiind doar în stare confuzională. Nu poate prima în faţa unui caz de infarct sau accident rutier, naştere cu complicaţii sau copil în convulsii. Asta trebuie înţeles. Resursele sunt limitate, numărul de înregistrări în creştere şi tot mai multe urgenţe Cod roşu şi galben, care pun viaţa în pericol", a declarat pentru MEDIAFAX Pralea Nicolae, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Potrivit lui Pralea Nicolae, pacienta ar fi fost, marţi dimineaţa, la Institutul Socola din Iaşi, de unde a plecat în jurul amiezii şi s-a rătăcit pe drum. Femeia era dezbrăcată la momentul sosirii echipajului, în urma intervenţiei fiind dusă înapoi la Institutul Socola, unde a fost internată. La exerciţiul Seism 2016 au participat şapte echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, dintre care două ambulanţe tip C2 cu medic şi cinci de tip B2 cu asistente, din cele 16 echipaje disponibile pentru oraş.

"Participarea echipajelor serviciului judeţean de ambulanţă Iaşi la exerciţiul "Seism 2016" nu a afectat asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru populaţia judeţului Iaşi privind urgenţele majore Cod roşu şi Cod galben, care au fost asigurate ca într-o zi normală, având în vedere numărul de solicitări şi numărul de echipaje disponibile. Urgenţele de Cod verde au fost temporizate, avându-se în vedere resursele existente, aşa cum se desfăşoară activitatea în fiecare zi, precum şi de numărul de urgenţe Cod roşu şi Cod galben care sunt de efectuat", a mai spus Pralea Nicolae.

În cadrul exerciţiului de alarmare pentru un cutremur cu magnitudinea peste 7, declanşat marţi dimineaţă, sunt în desfăşurare acţiuni de salvare şi prim ajutor în două locaţii din Capitală şi una din Iaşi, numărul fictiv al răniţilor şi sinistraţilor fiind de aproape 6.500 de oameni.

sursa: MEDIAFAX.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Juniori de la FC Botoșani convocați la lotul național!

astăzi, 14:00

Patru juniori din cadrul Academiei FC Botoșani, componenți ai echipelor U14 și U15, au fost convocați pentru a participa la acțiunea de selecție pe care Federația Română de Fotbal (FRF) ...

PSD Botoșani îl va susține pe primarul Cosmin Andrei, dacă se va organiza un referendum local privind evacuarea chiriașilor scandalagii din Centrul Vechi!

astăzi, 13:45

PSD Botoșani va desfășura o campanie în sprijinul primarului Cosmin Andrei dacă acesta va organiza un referendum local pe tema evacuării chiriașilor recalcitranți din Centrul Istoric. ...

Peste 50 de sancțiuni și zeci de puncte penalizare, aplicate de polițiștii botoşăneni!

astăzi, 13:35

Pe perioada weekendului , traficul rutier și pietonal s-a aflat în atenția polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulația pe Drumurile Publice, fiind prezenți în zonele predis...