O ambulanţă din Iaşi a ajuns la intervenţie după 4 ore de la apel

O ambulanţă din judeţul Iaşi a ajuns la locul de intervenţie pentru care fusese solicitată după aproape patru ore de la primirea apelului, unul dintre motive fiind exerciţiul "Seism 2016", unde au fost mobilizate şapte echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Ambulanţa a fost solicitată, marţi, la ora 13.40, dar a ajuns la locul intervenţiei în jurul orei 17.00, intervenţia fiind prioritizată, având în vedere desfăşurarea exerciţiului "Seism 2016" şi faptul că solicitarea nu prima în faţa altor cazuri mai grave.

"Am fost solicitaţi la ora 13.40. S-a ajuns la faţa locului la ora 17.00. Cauzele sunt multiple, nu doar din cauza exerciţiului. (...) Atât timp cât resursele sunt limitate, apar probleme. (...) Solicitarea fiind introdusă pe Cod verde, vă daţi seama că e temporizată faţă de cele de Cod roşu şi galben, care sunt prioritare, e vorba de salvarea de vieţi. Pacienta era în parametri normali, fiind doar în stare confuzională. Nu poate prima în faţa unui caz de infarct sau accident rutier, naştere cu complicaţii sau copil în convulsii. Asta trebuie înţeles. Resursele sunt limitate, numărul de înregistrări în creştere şi tot mai multe urgenţe Cod roşu şi galben, care pun viaţa în pericol", a declarat pentru MEDIAFAX Pralea Nicolae, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Potrivit lui Pralea Nicolae, pacienta ar fi fost, marţi dimineaţa, la Institutul Socola din Iaşi, de unde a plecat în jurul amiezii şi s-a rătăcit pe drum. Femeia era dezbrăcată la momentul sosirii echipajului, în urma intervenţiei fiind dusă înapoi la Institutul Socola, unde a fost internată. La exerciţiul Seism 2016 au participat şapte echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, dintre care două ambulanţe tip C2 cu medic şi cinci de tip B2 cu asistente, din cele 16 echipaje disponibile pentru oraş.

"Participarea echipajelor serviciului judeţean de ambulanţă Iaşi la exerciţiul "Seism 2016" nu a afectat asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru populaţia judeţului Iaşi privind urgenţele majore Cod roşu şi Cod galben, care au fost asigurate ca într-o zi normală, având în vedere numărul de solicitări şi numărul de echipaje disponibile. Urgenţele de Cod verde au fost temporizate, avându-se în vedere resursele existente, aşa cum se desfăşoară activitatea în fiecare zi, precum şi de numărul de urgenţe Cod roşu şi Cod galben care sunt de efectuat", a mai spus Pralea Nicolae.

În cadrul exerciţiului de alarmare pentru un cutremur cu magnitudinea peste 7, declanşat marţi dimineaţă, sunt în desfăşurare acţiuni de salvare şi prim ajutor în două locaţii din Capitală şi una din Iaşi, numărul fictiv al răniţilor şi sinistraţilor fiind de aproape 6.500 de oameni.

sursa: MEDIAFAX.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au rămas fără acoperiș deasupra capului: Două case vecine au luat foc, o femeie a ajuns la spital! (Foto)

astăzi, 15:45

S-a întâmplat în această dimineață, în municipiul Dorohoi. Locuințele celor două femei sunt lipite una de cealaltă, iar flăcările au fost observate târziu, de una...

Colegiul Medicilor: În ţară sunt activi 304 chirurgi pediatri, care este situația la Botoșani!

astăzi, 14:40

Numărul total al chirurgilor pediatri cu status activ este 304, a transmis Colegiul Medicilor, după o solicitare făcută în contextul cazului adolescentului de 16 ani care a murit la Spitalul...

Ciprian Manolache: „PSD e singurul partid care are programe pentru pregătirea forței de muncă înalt calificată pentru industriile competitive”

astăzi, 14:02

Ciprian Manolache, inspector scolar general adjunct și profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoșani, candidat PSD pentru Camera Deputați...