Numarul copiilor cu handicap, cu varste intre 2 si 3 ani, in crestere fata de anul trecut!

Numarul copiilor cu handicap, cu varste intre 2 si 3 ani, in crestere fata de anul trecut!
Conform datelor furnizate de reprezentantul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, numarul copiilor care sufera de o forma de handicap este in continua crestere, mai ales la copiii cu varste cuprinse intre 2 si 3 ani.

In anul 2007, la DGASPC Botosani, 148 de copii, cu varste cuprinse intre doi si trei ani, au primit certificate pentru handicap, dintre care 16 pentru gradul I, care este si cea mai grava forma de handicap, 20 de copii pentru gradul II, iar 112 copii pentru gradul III.

In anul 2008 au fost inregistrati 153 de copii cu varste cuprinse intre doi si trei ani, dintre care 20 pentru gradul I, 17 pentru gradul II, iar 116 pentru gradul III.

De la inceputul anului 2009 si pana in prezent, 31 de copii, intre doi si trei ani, au primit certificate pentru o forma de handicap.

“Suma de bani pe care o primesc insotitorii acestor copii variaza in functie de gradul de handicap al fiecarui copil, astfel incat pentru gradul I, forma cea mai grava de handicap, se primeste salariul minim pe economie, cuprinzand toate sporurile de la stat. Apoi, pentru gradele I si II se primeste alocatia dubla de la stat. Fiecare dosar depus in vederea obtinerii gradului de handicap este evaluat de o comisie, fiind verificate documentele eliberate de medicul specialist. De asemenea, copilul in cauza este adus in fata comisiei care evalueaza dosarul", a precizat Cecilia Spataru, director adjunct din cadrul DGASPC.

Desi situatia acestor micuti este extrem de grea, surse neoficiale sustin faptul ca exista si situatii in care parintii vor sa obtina un astfel de certificat pentru copilul lor, doar pentru a beneficia de avantaje financiare.

Trist, dar adevarat, este faptul ca sunt medici care, pentru o suma mai mare sau mai mica de bani, fac acest compromis, de a emite un certificat de handicap unui copil perfect sanatos.

“Noi am vrea sa fie cat mai putini copii cu handicap, intrucat, dupa parerea mea, pentru nicio familie nu este o bucurie sa aiba un copil cu asa probleme. Din moment ce ni se prezinta actul medical, noi suntem datori sa-l luam in considerare", a declarat Victor Raveica, directorul Agentiei pentru Prestatii Sociale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
104

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
294

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
302

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....