Nu știi ce să faci în seara de Crăciun și de Revelion? Arafat: Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor

Nu știi ce să faci în seara de Crăciun și de Revelion? Arafat: Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, susţine că regulile pentru stoparea epidemiei de COVID-19 care sunt în vigoare nu vor fi înăsprite în seara de Crăciun și Revelion, însă autorităţile nici nu se gândesc să le relaxeze pe cele actuale.

Așa că permiterea circulaţiei este valabilă în noaptea de Crăciun şi Anul Nou tot până la ora 1:00, relatează News.ro.

"Eu ştiu că nu avem intenţia, la acest moment, să modificăm regulile şi nu ştiu de o discuţie de a modifica regulile, la acest moment, şi este logic. Pentru că eu înţeleg HoReCa că vrea până la ora 1:00, dar este exact situaţia care o să facă oamenii să meargă la petreceri şi peste tot, la lucruri care sunt greu de controlat şi să se infecteze. Deci eu înţeleg HoReCa, situaţia lor financiară, dar în acelaşi timp ei trebuie să înţeleagă că astfel de recomandare poate că nu este foarte bună pentru populaţia care va merge în astfel de locaţii. Deci eu, din ce pot să vă spun la acest moment, regulile care au fost aprobate, ele rămân", a susţinut Arafat, la un post de televiziune, care a mai adăugat că nici nu vor fi impuse reguli mai dure decât cele care sunt deja în în vigoare.

Secretarul de stat din MAI a menţionat că de Anul Nou nu vor fi petreceri sau concerte.

"Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu masca, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil”, a menţionat oficialul.

 

 

Spune-ne opinia ta