Nu au chef de munca, dar asteapta casa de la stat!

Nu au chef de munca, dar asteapta casa de la stat!
Municipalitatea intampina mari probleme vizavi de onorarea cererilor de locuinte sociale, motivul principal fiind lipsa de teren. Pe listele de asteptare sunt in momentul de fata 462 persoane, la care se adauga si cele 180 de familii din cele doua blocuri din Parcul Tineretului, care au o locuinta deasupra capului, dar trebuie mutate fiindca nu au conditii satisfacatoare. In total, peste 600 de familii asteapta locuinta sociala de la Primarie. Lista pentru locuinte sociale dateaza din 2005, dar cuprinde cereri si din anii 2000-2001.

Maximum 10% reusim anual sa onoram din cereri. Acum s-a schimbat un pic situatia, fiindca se finalizeaza 36 locuinte sociale de la Cismea. Insa aici au prioritate persoanele cu handicap si cei din casele nationalizate, unde cam 25 de familii stau cu sabia deasupra capului si trebuie mutate, a declarat seful compartimentului Informatii Cetateni, din cadrul Primariei Botosani, Iulian Ciubotaru.

La acordarea locuintelor sociale nu primeaza vechimea cererii, ci numarul de persoane, veniturile realizate de familie, starea sanatatii membrilor acesteia.

Din pacate, nu toti vor sa inteleaga ca sunt niste reguli si prioritati, stand toata ziua pe capul autoritatilor.  Unii vin si fac tot felul de pretentii, de parca Primaria ar fi obligata sa le dea o casa. Nu este asa. Cu locuintele este o problema sociala grea, dam ce avem. Avem un caz de familie in care 10 membri sunt majori, dar niciunul nu lucreaza. Vor casa, dar nu se zbat sa isi gaseasca de lucru. Le este greu sa depuna si dosarul pentru ajutorul social. Si chiar daca li s-ar acorda o locuinta, ei trebuie sa isi poata achita utilitatile, a mai adaugat Iulian Ciubotaru.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
794

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
251

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
214

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...