Nova Apaserv vrea pret mai mare la apa, cu peste 15 la suta!

Nova Apaserv vrea pret mai mare la apa, cu peste 15 la suta!

MARICEL GEORGESCU

SC Nova Apaserv a decis, in cadrul Consiliului de Administratie, majorarea cu peste 15% a pretului la serviciile de apa si canalizare catre populatie si agenti economici. Astfel, tariful pentru populatie va creste, de la 2,81 lei pe metrul cub, la 3,25 lei, cu tot cu TVA.

Conform managerului Nova Apserv Botosani, s-a obtinut deja acordul Autoritatii Nationala pentru Reglementarea si domeniul Serviciilor Comunale si-a dat acceptul pentru majorare, insa este nevoie si de aprobarea Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare.

"Aceasta majorare este, practic, o actualizare la inflatia tarifului. Noi suntem cu inflatia la 31 decembrie 2008, ori de la 1 ianuarie 2009 pana in prezent toate s-au scumpit. Noi am obtinut de la ANRSC avizul pentru a face aceasta actualizare, si am lansat catre fiecare consiliu local propunerea si cererea sa mandateze persoana care sa aprobe sau nu in AGA ADI aceasta ajustare la inflatie. In cazul in care consiliile locale refuza, atunci vom avea o problema si ne vedem nevoiti ca diferenta de bani dintre tariful actual si ce inseamna majorare sa il facturam primariilor", a declarat Maricel Georgescu.

Proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului legal al judeţului Botoşani în Adunarea Generală a Asociaţilor AQUA Botoşani pentru aprobarea ajustării preţurilor/tarifelor la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, aflat pe ordinea de zi a şedintei CJ de luni, a trecut fără probleme de votul consilierilor judeţeni.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația cirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
3

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
324

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
78

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...