Nova Apaserv pregăteşte o amplă operaţiune de contorizare!

Nova Apaserv pregăteşte o amplă operaţiune de contorizare!

  Societatea Nova Apaserv va demara în întreg judeţul o amplă operaţiune de contorizare, ce va consta în înlocuirea contorilor de la case şi din blocuri, care sunt cu durata de viaţă depăşită, montarea contorilor la casele necontorizate, şi montarea unor contori de ultimă generaţie.

  Banii pentru toată această operaţiune vor proveni din economiile pe care opreatorul de apă le-a făcut la proiectul privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din judeţ.

Economiile se ridică la circa 6 milioane de euro, iar Nova Apaserv a primit un acord de principiu pentru suma de 3,5 milioane de euro.

“Discuţia este aproape finalizată vizavi de cheltuirea economiilor de proiect. Nu toate licitaţiile s-au încheiat la valoarea estimată. Am obţinut în jur de 3,5 milioane de euro pentru contorizări, achiziţii de contori. Este o aprobare de principiu, acum lucrăm la ceerere pentru scrisoare de finanţare. Este răspunsul de principiu al Ministerului şi al Comisiei Europene că ne dă aprobarea să cheltuim. Am pus un necesar de contori pentru case, scări de bloc şi sectorizarea judeţului", a declarat Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv.

Toată această operaţiune privind contorizarea ar urma să fie finalizată în anul 2015.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
12

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
264

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
232

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...