Nova Apaserv ia "masuri dure, dar necesare": alte 14 scari de bloc vor fi debransate! Vezi din ce zone

Reprezentantii Nova Apaserv au anuntat, luni, ca vor continua actiunea de debransare a scarilor de bloc unde mai bine de 50% dintre locatari inregistreaza restante la plata facturilor chiar daca "este o masura dura, dar necesara".

Intr-o prima etapa au fost debransate 14 scari de bloc, unde se inregistrau datorii in suma totala de 136.349 de lei.

Potrivit sefului Serviciu comercial din cadrul Nova Apaserv, Cristian Romanovschi, dupa ce s-a luat aceasta masura radicala peste 50% din restante au fost achitate, alimentarea cu apa fiind reluata la cele 14 scari de bloc.

In prima faza, acolo unde se inregistreaza datorii mari, rau-platnicii sunt somati, dupa care se trece la reducerea programului de furnizare a apei, iar in ultima faza se trece la debransarea intregii scari de bloc.

"Am demarat actiunea de debransare a scarilor de bloc care detin restante mari atunci cand debitul depaseste trei facturi si aproximativ 400 de lei. In prima etapa, rezultatul actiunii noastre a fost ca s-au incasat 47.000 de lei, urmeaza iesirea acestor scari din vizorul nostru, s-au facut si 13 esalonari la plata, cu conditia de a achita 50% din debit", a declarat Cristian Romanovschi.

In zilele urmatoare, alte 14 scari de bloc vor avea programul de furnizare redus, iar mai apoi debransate, datoriile ridicandu-se la 122.000 de lei.

Zonele vizate sunt Imparat Traian, Dimitrie Pompeiu, Aleea Grivita, Gen. Gh. Avramescu, Calea Nationala, Aleea Nucului, Victoriei.

"La toate aceste scari de bloc am avut o munca titanica de a intra in apartamente si de a verifica sigiliile si de a citi controale sa facem o regularizare", a precizat Cristian Romanovschi.

Reprezentantii Nova Apaserv sustin ca au fost cazuri in care desi pe o scara au fost bun-platnici carora li s-a taiat apa, au cerut ca furnizarea acesteia sa mai intarzie cateva zile pentru ca si vecinii care nu isi plateasc facturile sa o faca.

"Au fost clienti bun-platnici, cu debit zero care au spus sa mai lasam o zi, doua sa plateasca vecinii apa", a completat seful serviciului comercial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...