Noul terminal al Aeroportului de la Salcea va fi dat în folosință peste șase luni! Se vor introduce și 16 noi curse aeriene!

Noul terminal al Aeroportului de la Salcea va fi dat în folosință peste șase luni! Se vor introduce și 16 noi curse aeriene!

Un nou terminal de pasageri al Aeroportului Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava va fi terminat până la jumătatea lunii mai a anului viitor. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a deplasat luni dimineață pe șantierul aeroportului pentru a verifica stadiul lucrărilor. Noul terminal de pasageri va permite procesarea a până la 700.000 de pasageri anual, iar investiția se ridică la 15 milioane de lei, bani alocați integral de Consiliul Județean Suceava.

”S-au înălțat și stâlpii iar în următoarea săptămână se toarnă placa între parter și etaj. E o construcție de peste 1.500 de metri pătrați. Termenul este jumătatea lunii mai 2020 să finalizăm acest terminal. Aici se va dubla capacitatea de prelucrare a pasagerilor care să plece sau să vină. Astăzi, după cum știți, noi nu facem față și am închiriat containere pentru așteptarea pasagerilor. Ne cerem scuze față de ei. Sigur, condițiile sunt normale dar dorim să avem un terminal al nostru, care să proceseze pe an în jur de 500.000 până la 700.000 de pasageri. Vreau să știți că la ora la care vorbim avem 385.000 de pasageri procesați în 2019, cu 22% mai mult decât anul trecut – când aveam 315.000. Deci, a crescut cu 22% numărul de pasageri în acest an, pe aeroportul de la Suceava. 23.000 de pasageri sunt cetățeni ucraineni care zboară de aici”, a explicat Gheorghe Flutur pentru RealitateadeSuceava.

În prezent, aeroportul de la Salcea este folosit de zeci de mii de botoșăneni, care așteaptă curse noi, iar Flutur a mai adăugat că în prezent se poartă discuții și pentru introducerea a 16 noi rute de transport aerian. 

”În plan ar fi sunt curse spre Paris, Tel Aviv dar, Cluj și Timișoara. Ca noutate, în luna decembrie, pe 21 și 27 dar și pe pe 2, 8 și 14 ianuarie, vor fi introduse curse noi spre Egipt, astfel încât toți călătorii să poată merge inclusiv la plajă. Oamenii doresc concedii în Egipt la temperaturi mari în decembrie și ianuarie”, a mai adăugat Flutur.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
86

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...