Noul Cod al Muncii va stimula angajarile part-time

Noul Cod al Muncii va flexibiliza, in aceasta toamna, munca temporara. Vor fi incurajate astfel angajarile in regim part-time, potrivit specialistului in resurse umane, Ariel Ungureanu, care considera binevenita flexibilizarea normelor muncii.

"Practic poti sa angajezi pe cineva timp de 5 zile, pentru un proiect. Este o idee desteapta si necesara", a declarat acesta, citat de Evenimentul Zilei. Potrivit sursei citate, pana acum, legea limita angajarea temporara. Astfel, angajatorul putea face contract pe o perioada de minimum trei luni si o persoana putea fi angajata temporar de maximum trei ori, in aceeasi companie.

"Practic nu puteai sa angajezi pe cineva timp de doua saptamani, dupa legea de acum. Pentru angajatori era o problema, poate aveai nevoie sa angajezi pe cineva de mai mult de trei ori", explica Ariel Ungureanu.

Potrivit specialistului in resurse umane, existenta unui contract colectiv de munca este un lucru rau pentru angajator si bun pentru angajat, pentru ca il apara in justitie.

"Schimbarile vor stimula angajarile pe perioade determinate. Multe companii o sa bugeteze angajati in valuri, pentru anumite perioade", a subliniat Ungureanu. Guvernul si-ar putea asuma din nou raspunderea pentru Codul Muncii, cel  tarziu in octombrie. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
16

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
368

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
179

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...