Noul Cod al Muncii va stimula angajarile part-time

Noul Cod al Muncii va flexibiliza, in aceasta toamna, munca temporara. Vor fi incurajate astfel angajarile in regim part-time, potrivit specialistului in resurse umane, Ariel Ungureanu, care considera binevenita flexibilizarea normelor muncii.

"Practic poti sa angajezi pe cineva timp de 5 zile, pentru un proiect. Este o idee desteapta si necesara", a declarat acesta, citat de Evenimentul Zilei. Potrivit sursei citate, pana acum, legea limita angajarea temporara. Astfel, angajatorul putea face contract pe o perioada de minimum trei luni si o persoana putea fi angajata temporar de maximum trei ori, in aceeasi companie.

"Practic nu puteai sa angajezi pe cineva timp de doua saptamani, dupa legea de acum. Pentru angajatori era o problema, poate aveai nevoie sa angajezi pe cineva de mai mult de trei ori", explica Ariel Ungureanu.

Potrivit specialistului in resurse umane, existenta unui contract colectiv de munca este un lucru rau pentru angajator si bun pentru angajat, pentru ca il apara in justitie.

"Schimbarile vor stimula angajarile pe perioade determinate. Multe companii o sa bugeteze angajati in valuri, pentru anumite perioade", a subliniat Ungureanu. Guvernul si-ar putea asuma din nou raspunderea pentru Codul Muncii, cel  tarziu in octombrie. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CSM Botoșani a reușit prima afacere a verii! A dat un jucător, la schimb cu doi, de la rivală

astăzi, 12:30
60

CSM Botoșani și CSU Suceava au realizat prima afacere a verii. Elod Szasz va face pasul către CSU Suceava, după doar un sezon la CSM Botoșani.Pivotul a fost nemulțumit de retrogradarea echi...

Un nou medic specialist la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din Botoșani

astăzi, 12:00
436

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani are începând din această lună un medic specialist nou.Este vorba de Carmen Ștefania Olariu, medic pneumol...

Românii pot scăpa de carantină în cazul deplasărilor în UE

Vineri, 11 Iunie 2021
542

Oficialii europeni au stabilit, vineri, 11 iunie, noi măsuri pentru călătoriile realizate în interiorul Uniunii Europene. Începând cu data de 1 iulie, orice persoană care deține...