Notele mici si absentele elevilor, monitorizate de ISJ!

Notele mici si absentele elevilor, monitorizate de ISJ!
Avand in vedere numarul mare de absente inregistrat in primul semestru al acestui an, Inspectoratul Scolar Judetean a demarat o serie de inspectii in unitatile de invatamant din municipiul Botosani, cu privire la planul de remediere a acestor grave deficiente din sistem, precum si cu privire la numarul destul de mare de note mici obtinute de o serie de elevi.

Conform inspectorului general Ada Macovei, este vorba despre note intre 1 si 3, inclusiv la teze sau la diferite materii, in toate unitatile de invatamant.

Totodata, spune sefa invatamantului botosanean, exista situatii in care notele mici nu ilustreaza nivelul de cunostinte al elevului, ci reprezinta sanctiuni pentru acte de indisciplina.

"Nu sunt situatii de exceptie care sa atraga atentia in mod deosebit, dar consideram ca se acorda note foarte mici cu prea mare lejeritate, in mare parte acestea sunt urmare a indisciplinei si nu a nivelului de cunostinte al elevilor, ca o sanctiune sau ca masura de preventie pentru ca elevul sa se implice si mai mult si sa reuseasca ulterior sa isi imbunatateasca activitatea scolara. Nu cred ca este un demers corect, cred ca elevii trebuie evaluati dupa performantele respectivei discipline, nu pentru numarul de absnte, nu pentru modul in care se poarta", a precizat Ada Macovei.
 
In prima saptamana din semestrul doi va fi realizata o statitsica pe medii a situatiei din municipiul Botosani, in ceea ce priveste promovabilitatea in primul semestru, precum si categorii de medii pe care le-au obtinut elevii la fiecare disciplina in parte.

"Ne intereseaza in aceeasi masura numarul de corigenti, pentru ca si aceasta este o situatie care demotiveaza si care incurajeaza elevul sa absenteze sau sa nu mai vina deloc la scoala", a mentionat inspectorul general.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
118

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
66

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...