Nora Iuga, nascuta pe 4 ianuarie 1931, la Bucuresti, cu numele adevarat Eleonora Almosnino, este o poeta romana, romanciera si traducatoare din limbile germana si suedeza. Este licentiata a Facultatii de Filologie, specializarea Germanistica, Universitatea din Bucuresti (1953). I-a avut ca profesori pe Tudor Vianu si George Calinescu. Profesoara de limba germana intre 1954 si 1955. Lucreaza ca bibliograf la Biblioteca Centrala de stat, in perioada 1955-1969. Din 1969 pana in 1977, redactor la Editura Enciclopedica. Ziarista la revista "Neurer Weg" si "Volk und Kultur". Din 1971 este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si membra PEN-Club. Din anul 2000 detine functii de conducere in Uniunea Sciitorilor: secretara a Sectiei de Poezie (initiatoarea Cenaclului Uniunii Scriitorilor "Gellu Naum") in perioada 1999 - 2002, membra in Consiliul de conducere a Uniunii Scriitorilor in 2002, membra in Biroul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti in 2002. Din 1985 este scriitoare profesionista.
Dinu Flamand, nascut la 24 iunie 1947, Susenii Bargaului, Bistrita-Nasaud, este un poet si jurnalist francez, originar din Romania. Este de asemenea un traducator inspirat din literatura franceza, spaniola si portugheza. Poet, critic literar, eseist, traducator, comentator politic al actualitatii in presa romaneasca si in cea internationala. Este licentiat al Facultatii de Filologie a Universiatii
Babes-Bolyaidin Cluj (1970). In anii 80 pleaca din tara si se refugiaza in exil la Paris, de unde denunta, in presa scrisa si in emisiuni radiofonice, regimul de opresiune din Romania. Locuieste de atunci in Franta si este redactor la postul de radio Radio France Internationale. Dupa caderea regimului comunist a fost reintegrat in literatura tarii sale de origine. Volumele sale de versuri si de critica literara, dar si unele traduceri, au obtinut mai multe premii nationale si internationale.
Vasile Vlad, poet, nascut in Constanta pe data de 04 iunie 1941.
Cristian Simionescu, nscut la 21 iulie 1939, in comuna Hlipiceni, judetul Botosani, fiul invatatorilor Ion si Profira Simionescu. Dupa absolvirea scolii primare in comuna natala, a urmat cursurile Liceului National din Iasi, cu exceptia ultimei clase, pe care a absolvit-o in 1956 la Liceul Aurel Vlaicu din Bucuresti. Tatal sau a participat la Campania din Est (1941 - 1944) si a fost detinut politic (din 1950) la Pitesti si Aiud. Cristian Simionescu a urmat cursurile Facultatii de Filologie a Universitatii din Iasi, pe care a absolvit-o in 1966, cand si-a sustinut examenul de stat cu lucrarea Proza lui Mihai Eminescu. A debutat in 1970, apoi, timp de zece ani, a fost interzis de cenzura. La Cronica ieseana a colaborat cu cronici de arta plastica, la Oferta cu cronici de cultura la rubrica Forme de relief subiective. Devine membru al Uniunii Scriitorilor in 1983.
CITITI SI ARTICOLELE DE PE STIRI.BOTOSANI:
Cristian Simionescu, un botosanean exilat in propria-i Poezie
Zilele Mihai Eminescu la Botosani