Noii alesi, convocati de Traian Basescu la Parlament!

Noii alesi, convocati de Traian Basescu la Parlament!

Traian Basescu

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a convocat noul Parlament pentru data de luni, 15 decembrie, ora 12. Presedintele se va intilni pina atunci cu reprezentantii partidelor parlamentare, pentru discutii pe tema desemnarii premierului.

"Voi tine cont de mandate, nu de numarul de voturi", a spus Basescu.

PD-L are cu 3 mandate de parlamentar mai multe decit PSD.

Dupa anuntarea de catre BEC a rezultatelor, am emis decretul de convocare a Parlamentului pentru data de 15 decembrie, ora 12.00, care a fost trimis imediat la Monitorul Oficial", a spus Traian Basescu intr-o declaratie de presa, joi, 4 decembrie.

Presedintele a mai spus ca articolul din Constitutie care prevede desemnarea premierului se refera la mandate si nu la voturi.

"Ca atare, in consultarea partidelor voi avea in vedere tot timpul ponderea acestora exprimata prin mandate in Parlament. Acelasi lucru l-am facut si in 2004, cand a existat o diferenta de un mandat intre Alianta si PSD", a mai spus Basescu.

Acesta a recunoscut ca PSD a obtinut mai multe voturi la alegerile parlamentare: PSD este cistigatorul moral al alegerilor, iar PD-L cistigatorul "de facto", datorita numarului mai mare de mandate.

"Sper sa desemnez premierul pina pe 15 decembrie", a mai spus Traian Basescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...