Cu această ocazie, primul reprezentant al Guvernului a solicitat specialiştilor în sănătate publică să monitorizeze calitatea apei de la robinet, din fântâni, dar şi din cele două piscine ce funcţionează în municipiul Botoşani.
În acest sens, Adrian Constantinescu a rugat să se realizeze un microlaborator mobil care să poată face o minimă examinare la faţa locului a calităţii apei din diverse surse.
Prefectul judeţului a fost informat că DSP a retransmis către spitale, Serviciul Judeţean de ambulanţă, precum şi către cabinete medicale individuale, măsurile ce se impun în această perioadă. Se au în vedere asigurarea punctelor de prim ajutor, a materialelor sanitare şi a asistenţei medicale suplimentare pentru afecţiunile
încurajatede temperatuile ridicate.
Primul reprezentant al Guvernului a constatat
slaba reacţie a primăriilor la solicitarea de amenajare a punctelor de prim ajutor. Doar 21 de edili şefi au transmis până ieri locaţiile unde cetăţenii se pot retrage din calea căldurii toride pentru un pahar cu apă şi minime îngrijiri medicale.
Conform situaţiei centralizată de DSP, în municipiul Botoşani sunt 8 astfel de puncte de prim ajutor, acestea fiind localizate în sediul Primăriei- Piaţa Revoluţiei nr. 1, în cel al Serviciului de Taxe şi Impozite Locale, în sediul Stării Civile, Piaţa Viilor, Agenţia de Protecţia Mediului, Filiala Crucea Roşie, Direcţia de muncă, şi la intersecţia M. Kogălniceanu cu Bulevardul Mihai Eminescu.
În municipiul Dorohoi s-au amenajat 3 puncte – în autogară, la Piaţa Centrală şi la Centrul de Primire a Urgenţelor din Bulevardul Victoriei.
Pentru Bucecea a fost desemnat Centrul de permanenţă din str. N. Iorga nr. 19, iar oraşul Darabani are 12 puncte de prim ajutor, în autogară, casa de cultură, cabinete medicale individuale, şcoli şi puncte sanitare.