Noi controverse în cazul înecului de la Cornișa

Noi controverse în cazul înecului de la Cornișa

Noi controverse apar în urma incidentului de marți de la Cornișa. Mai întâi, s-a clarificat că primul care a intervenit pentru a-l scoate pe bărbatul de 43 de ani din piscina exterioară a Parcului de Agrement, este un copil de 14 ani. Apoi, salvamarul implicat ulterior în operațiunea de salvare a făcut un atac de panică, joi după-amiază, ajungând la Urgențe. Acum, surse din personalul parcului susțin că nu ar exista un protocol operațional scris pentru astfel de intervenții, după cum prevede legea.

După ce raportul Medicinei Legale a stabilit că bărbatul a murit prin înec, spulberând speculațiile ulterioare incidentului, conform cărora cauza morții putea fi un infarct sau o fractură cervicală, salvamarul implicat în operațiunea de scoatere a bărbatului din bazin a făcut un atac de panică și a ajuns la Urgențe. 

Martorii tragicului eveniment au început să aducă acuze echipei de salvmari de la Cornișa, unii oameni amintind inclusiv de incidente minore, care s-ar fi petrecut în ultima lună. 

Surse susțin, însă, că bărbatul de 43 de ani a stat peste 3 minute în apă, timp în care a fost căutat de către băiatul de 14 ani, cu perfomanțe în înot. Salvamarii prezenți, între care a izbuncnit o dispută pe tema atribuțiilor, ar fi acționat abia după ce l-au văzut pe copil în apă, încercând să scoată bărbatul pe uscat. Minutele care s-ar fi scurs ar putea explica și cauza decesului, conform unor martori.

Aceleași surse acuză că nu ar exista un protocol scris care să stabilească obligațiile și procedurile exacte, ce trebuie aplicate în astfel de situații. Legea spune că, pe lângă o fișă a postului și un Regulament intern, echipele de salvamari, trebuie să existe un protocol de funcționare a echipei.

În acest sens, se așteaptă răspunsuri de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, care va lămuri problema ridicată. 

Amintim că în cauză se desfășoară o anchetă pentru ucidere din culpă, acuzația ne-planând asupra vreunei entități, deocamdată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
47

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
198

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
437

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...