NICHITA: "Lui Mircea Geoana, ce-i reprosez, o sa-i reprosez intre patru ochi!"

NICHITA: "Lui Mircea Geoana, ce-i reprosez, o sa-i reprosez intre patru ochi!"

   www.7est.ro

Vizita la Vantu, deciziile in legatura cu Universitatea Spiru Haret, campania din Ardeal, mitingul PSD de la Timisoara si relaxarea, in pozitia de invingator, sunt, din punctul de vedere al dorohoianului Gheorghe Nichita, primar al Iasului si vicepresedinte al PSD, greseli care l-au indepartat pe Mircea Geoana de Cotroceni.

Gheorghe Nichita explica, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru 7est, de ce a pierdut Mircea Geoana alegerile.


7 est: Procentual, care sunt sansele ca domnului Geoana sa i se ceara sa plece de la conducerea partidului?

Gheorghe Nichita: Sunt cateva lucruri... Aici, unii cer asta... Nu cred ca acum poate cineva sa ia starea de spirit a tuturor organizatiilor. Ca sunt unii nemultumiti? Si eu sunt nemultumit. Si eu mi-am pus foarte multe sperante in aceste alegeri. Si eu vroiam, ca primar al Iasului, sustinere guvernamentala pentru proiectele Iasului.

7 est: Ati vorbit de ultima saptamana de campanie a domnului Geoana. Ce-i reprosati?

Gheorghe Nichita: In primul rand, lui Mircea Geoana, ce-i reprosez, o sa-i reprosez intre patru ochi. Am o opinie pe care nu o pot spune public, am spus-o la partid... Am sentimentul ca in ultima saptamana nu a mai fost la fel de concentrat cum a fost in restul campaniei. A fost mai relaxat si acea relaxare ne-a costat.

7 est: A fost relaxat gandindu-se ca deja este castigator sau a fost o greseala a staff-ului de campanie?

Gheorghe Nichita: Eu l-am simtit la un moment dat ca se simte deja castigator, iar staff-ul de campanie... O sa se explice si asta, pentru ca nu inteleg de unde vine acea relaxare. Un staff de campanie pe ultima suta de metri trebuie sa stie foarte bine sa puncteze, nu lasa candidatul nicio secunda deoparte.

7 est: Dumneavoastra v-ati fi dus la Vantu acasa, cu doua-trei zile inainte de alegeri?

Gheorghe Nichita: Eu cred ca nu. Sunt mai multe lucruri care s-au intamplat in aceasta campanie care ar fi putut indeparta o parte din  electorat. Se discuta despre acea masura cu Universitatea Spiru Haret. O spun foarte clar, ca acum  este din nou problema asta pe tapet. Acolo sunt peste 300.000 de studenti...

7 est: A fost o greseala a Ecaterinei Andronescu?

Gheorghe Nichita: Aaaaa... A fost o greseala atunci. Multi au criticat-o pentru acest lucru, multi o critica si astazi. Contabilizam acum greselile. Unii spun in partid ca a fost o greseala iesirea de la guvernare. Inclin sa cred in clipa de fata ca da. Pana la un punct a fost  bine, de la un punct a fost gresit. Pentru ca am lasat toate parghiile in mana PD-L-ului, nu? Am lasat inclusiv Ministerul de Interne, de care aveau atata nevoie. Probabil ca si aici a fost un pas gresit. Sunt discutii legate si de vizita la domnul Vantu, sunt discutii legate si de vizita de la Timisoara. Aceste lucruri, in ultima saptamana de campanie, trebuie cantarite foarte atent. Haideti sa va fac o destainuire. Dupa turul intai noi ne-am vazut la Bucuresti. Si se discuta foarte mult ca in turul al doilea campania sa se axeze foarte mult pe orase importante din zona Ardealului unde nu avem voturi. M-am ridicat si am spus ca este o greseala. Pe propria mea experienta. Si altii au facut aceeasi greseala, contracandidatii mei, ca s-au dus in bazinul meu electoral. N-au luat niciun vot. Eu aveam tendinta sa ma duc sa recuperez acolo unde pierdusem, dar nu aveam ce sa recuperez, era clar ca voi pierde si in turul al doilea. I-am sfatuit... Cine sa-i sfatuiasca decat unul care a trait lucrurile astea? Si i-am spus: n-ai ce cauta acolo. Du-te in bazinul PSD-ului, in zona unde poti aduce mai multa lume la vot, ca sa compensezi. Vizita la Timisoara... Parerea mea sincera, in clipa de fata, este ca a fost o greseala, pentru ca a starnit mai mult.

7 est: De ce nu v-ati fi dus la Vantu?

Gheorghe Nichita: Dintr-un singur motiv: pentru ca sunt 300.000 de oameni pagubiti de FNI. Si acei oameni nu uita. Si acei oameni au familii. Nu ma deranjeaza prietenia cu cineva. Domnul Vantu este un om foarte destept, oricine poate avea o relatie cu dansul. A avut-o si domnul Traian Basescu. Dar Adrian Nastase nu a stiut sa-i puna pe cei care-s pagubitii FNI-ului in carca lui. Aici, Basescu a fost foarte abil, a stiut sa faca acest lucru.

7 est: L-ati felicitat pe domnul Basescu?

Gheorghe Nichita: Nu l-am felicitat pe domnul Basescu. Nu, pentru ca sper sa am in viitor o ocazie sa ne intalnim si sa discutam trei minute intre patru ochi.

Sursa: 7est.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
685

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
326

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
91

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...