Nereguli la Spitalul Mavromati, detectate cu "antivirusul" licitatiilor cu dedicatie!

Nereguli la Spitalul Mavromati, detectate cu "antivirusul" licitatiilor cu dedicatie!
Spitalul Judetean Mavromati este prima institutie din Romania descoperita cu documentatia in neregula in ceeea ce priveste o serie de achizitii publice!

Acest lucru a iesit la iveala dupa ce Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a pus in functiune un sistem de verificare prin care licitatiile cu dedicatie ar urma sa fie eliminate, informeaza Hotnews.

Luni, 26 septembrie, pana la ora 12:00, sase institutii publice au incarcat pe SEAP documentatiile de atribuire pentru licitatii publice: Comuna Crevedia Mare, Spitalul de Urgenta Botosani, Penitenciarul Vaslui, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Romsilva si SIE.

Prima problema a aparut chiar la documentatia de atribuire a Spitalului Judetean Botosani. Este vorba despre achizitia de produse medicale, un contract cu o valoare estimata de 515.000 lei.

"Este vorba de o procedura de achizitie prin cerere de oferta online. Documentatia a fost respinsa pentru ca a lipsit declaratia de conflict de interese. Se mai solicita si un standard de calitate ISO fara sa a se mentiona numarul sau categoria standardului respectiv. In nota justificativa era prevazuta o alta valoare decat in fisa de date a achiztiei", a declarat Cristina Traila, presedinta ANRMAP.

Cristina Traila, presedintele institutiei, sustine ca, practic, institutiile publice nu vor mai putea demara proceduri de achizitii publice daca in documentatiile de atribuire vor insera criterii restrictive prin care contractele sa fie directionate catre anumite companii. In esenta, inspectorii ANRMAP vor verifica toate documentele de atribuire inainte ca anuntul procedurii de achiztie sa fie publicat in sistemul electronici de achiztii publice.

Citeste mai multe pe hotnews.ro/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
8

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
32

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
37

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...