Nereguli grave la Serviciul de Ambulanţă din Botoşani

Zeci de mii de kilometri au fost parcurşi doar pe hârtie de ambulanţe. Toate acestea au fost scoase la iveală în urma unor controale făcute de Casa de Asigurări de Sănătate.

Peste 130.000 de lei. Aceasta este suma pe care Casa de Asigurări i-o impută în total Serviciului de Ambulanţă Botoşani după toate neregulile găsite în acte. Cei mai mulţi bani care trebuie returnaţi provin din transport.

"Am constatat o raportare exagerată a kilometrilor în urban, 182.000 de kilometri faţă 139.000 de kilometri parcurşi efectiv la nivelul ambulanţei Botoşani", a declarat Rodica Huţuleac, director CAS Botoşani.

Şi seria neregulilor continuă.

"129 de solicitări în perioada ianuarie-iunie 2009 pentru pacienţi internaţi în spital din care 46 de solicitări de la domiciliul pacienţilor şi restul solicitări intraclinice. E imposibil ca aceste solicitări să vină de la domiciliul pacienţilor, iar pentru celelalte cazuri, nu fac obiectul contractului cu CAS", a mai declarat Rodica Huţuleac.

În timp ce nimeni de la Serviciul de Ambulanţă nu vrea să comenteze acuzele, Ministerul Sănătăţii a depus plângere penală împotriva conducerii unităţii.

"Am primit raportul final de control, astăzi cauza a fost înaintată Parchetului existând indicii de săvârşire a unor infracţiuni", a precizat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt IJP Botoşani.(Realitatea.net)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
531

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
216

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...