MRU: Ma bucur ca am reusit sa aduc Opozitia in Parlament. VEZI textul integral al motiunii!

MRU: Ma bucur ca am reusit sa aduc Opozitia in Parlament. VEZI textul integral al motiunii!
Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu se confrunta, in aceste momente, cu prima motiune de cenzura. Diferenta dintre majoritatea si minoritatea parlamentara, adica intre Putere si Opozitie, tine de cateva voturi si tot de cateva voturi depinde si soarta Guvernului Ungureanu.

In timp ce parlamentarii USL anunta ca Opozitia mai are nevoie de doar cateva voturi pentru a trece motiunea, membrii Puterii se declara optimisti in ceea ce priveste votul de vineri.

Pentru ca Guvernul sa fie demis, este nevoie de 231 de voturi.

Dupa citirea textului integral al motiunii de cenzura, premierul Ungureanu a vorbit de la tribuna Parlamentului. "Chiar si in aceasta forma, ma bucur ca am reusit sa aduc Opozitia in Parlament", a spus Ungureanu, precizand ca incearca sa detecteze "miza acestei actiuni a Opozitiei".

"A pune Romania in instabilitate politica ar fi in dezinteresul fiecarui cetatean al acestei tari. Sunt convins ca si in tabara opozitiei vor fi defectiuni, fie prin neprezenta, fie prin votul impotriva motiunii. `Transferurile` s-au incheiat, sunt putine sanse sa mai aparta surprize", a declarat presedintele PDL Emil Boc.

Premierul Ungureanu si liderii PDL au numarat parlamentarii Puterii care, conform analizelor, nu vor sustine motiunea de cenzura si care sprijina Guvernul, concluzia fiind ca Opozitiei ii mai lipsesc doua voturi pentru a demite Executivul, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

"A fost efectiv o numaratoare `pe cap de om` a parlamentarilor care, conform analizelor, nu vor vota motiunea de cenzura, ci continua sa sprijine Guvernul. Concluzia numaratorii a fost ca Ppozitiei ii mai lipsesc doua voturi", au spus sursele participante la negocieri.

Grupului parlamentar PDL i-au fost alocate 53 de minute pentru dezbatere, in timp ce PSD are la dispozitie 44 de minute. Liberalilor li s-au alocat 29 de minute, UDMR are la dispozitie 9 minute, in timp ce minoritatile si independentii au la dispozitie 6 minute pentru discursuri.

Olguta Vasilescu a citit motiunea de cenzura, documentul are 15 pagini.

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL MOTIUNII!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
294

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
117

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
50

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...