MOS CRACIUN - Minunea se intampla an de an la Gradinita 19!

MOS CRACIUN - Minunea se intampla an de an la Gradinita 19!

Bine ai venit, Mosule!

Prichindeii de la Gradinita 19, din Botosani, au meritat cu prisosinta darurile de la Mos Craciun!

Pentru ca, inainte ca Mosul sa poposeasca in gradinita lor, copiii au dovedit ca, mai important decat planurile pentru sarbatori, mai important decat micile mofturele si jucarioare sofisticate, sunt prietenii lor mai putin norocosi.

Asa ca au pornit la drum cu mic, cu mare, cu sacul in spate, precum Mos Craciun, prin sate. Mai aproape sau mai departe, cum au putut si ei!

Impreuna cu doamna directoare Veruta Chita, dar sprijiniti de Asociatia parintilor - PARENS 19, au initiat campania umanitara Un dar pentru prieteni.

Micutii de la Gradinita 19 i-au insotit pe Mos Nicolae si pe Mos Craciun, cu dulciuri, jucarii, hainute, la copiii din Mihaileni, din Tudor Vladimirescu-Albesti, Brehuiesti, dar si la cei din Candesti si Rogojesti.

Bineinteles ca cei doi Mosi au poposit, la final, si la Gradinita 19!

“Mos Nicolae le-a adus cadouri, bineinteles si o nuielusa! Nuielusa o pastrez eu, insa. Este una speciala, nu o folosim pentru bataie. Ea sta la mine in birou si, atunci cand un copil nu este cuminte, nuielusa fermecata tremura. Atunci mergem si ii spunem copilului ca Mos Nicolae il atentioneaza sa fie cuminte, povesteste Veruta Chita", directoarea Gradinitei 19.

De cateva zile, insa, a sosit vestea ca Mos Craciun e pe aproape! Inca sub efectul magic al serii trecute sunt copiii de la Grupa mijlocie A, sub indrumarea doamnelor Maria Gordin si Dorina Gliz.

Pana si doamnele se simt coplesite: “Am avut emotii, dar copiii au cantat, au dansat, au fost extraordinari, pentru ca acum totul se facea in fata Mosului! Am avut un scenariu care i-a fascinat si pe ei. Au scris scrisori, la serbare a venit postasul, au citit impreuna scrisorile catre Mos Craciun. Si, bineinteles, a aparut si Mosul! Doar copiii stiu ce inseamna asta! Pur si simplu l-au imbratisat, l-au iubit!"

Pana la anul viitor, prichindeii vor trai cu minunea in suflete, cu bucuria sarbatorilor, cu mirajul Mosului care ii intelege si ii iubeste neconditionat.

Pentru ca, nu-i asa, copiii stiu: Nu e obligatoriu sa fii mereu cuminte! Au verificat asta!

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
101

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
83

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
250

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...