MISTER: De unde au fost luaţi banii pentru revoluţionari?

Banii răsăriţi peste noapte, în pragul alegerilor, pentru 5.500 de revoluţionari, nu şi-au găsit nici până acum vreo explicaţie decentă. Oficialii statului au ales să bage capul în pământ ca struţul când a venit vorba de sursa celor 159 de milioane de lei.

Biroul de presă al Ministerului Muncii spune că banii sunt plătiţi din bugetul de stat, şi nu din cel al asigurărilor sociale, în timp ce Ministerul de Finanţe şi Casa Naţională de Pensii Publice a promis un răspuns "în cel mai scurt timp posibil".

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat pentru reporterii evz.ro că banii reprezintă un transfer cu caracter special de la bugetul de stat, fără să spună însă de la gura cui au fost luaţi şi la ce capitol i-am putea găsi în bugetul rectificat.

Varianta oficială, expusă într-un comunicat al CNPP, este că banii au fost incluşi în rectificarea bugetară din octombrie. Nici din declaraţiile făcute atunci de membrii Guvernului, nici din structura modificată a bugetului nu reiese însă că banii ar fi fost luaţi în calcul în octombrie.

Neştiind la ce capitol bugetar ar fi putut fi prinse indemnizaţiile revoluţionarilor, există doar trei ipoteze în acest moment. Prima, suma nu a fost prinsă în rectificare, şi doar acum a fost luată din altă parte, tot din bugetul CNPP, adică de la gura pensionarilor. A doua, banii sunt incluşi în transferurile de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale.

Florin Georgescu a fost suficient de precaut încât să crească estimarea veniturilor din contribuţii sociale cu circa 400 de milioane de lei, aşa că banii s-ar putea ascunde în spatele acestui artificiu. Nu au fost luaţi de nicăieri, ci doar s-a inventat un venit în plus care să îi acopere.

A treia variantă, scrie Evenimentul Zilei, ar fi că banii au fost incluşi la rectificare în bugetul de stat, la capitolul "Asistenţă socială". Aici nu există însă diferenţe importante între bugetul rectificat şi cel iniţial, aşa că singura posibilitate de a strecura banii ar fi fost să se ia din ajutoarele sociale ale altora. Ce-i drept, în cazul revoluţionarilor e impropriu spus ajutor social. Fiecare va primi, în medie, cam 30.000 de lei.

VEZI SI Tacerea apasatoare a revolutionarilor fara carnet!


Veteranii si vaduvele de razboi vor primi un ajutor social majorat... cu 30 de lei!


In timp ce revolutionarii primesc un cadou nesperat din partea statului, veteranii de razboi si vaduvele de razboi au parte de... 30 de lei in plus la ajutorul ANUAL.

Ajutorul anual acordat veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice va fi majorat cu 30 de lei, dupa ce Guvernul a aprobat marti un act normativ ce prevede acest lucru. Concret, acest ajutor ar urma sa creasca de la 200 de lei la 230 de lei.

Hotararea de Guvern privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat a fost aprobata in sedinta de marti a Guvernului.
 
Concret, prin actul normativ se majoreaza ajutorul anual acordat acestor categorii de populatie de la 200 la 230 de lei, majorarea fiind motivata de cresterile de preturi la marfurile nealimentare si la servicii in 2012, fata de 2011.
 
Potrivit Executivului, de acest ajutor vor beneficia 36.836 persoane.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pericol în trafic îndepărtat de către polițiștii de frontieră, conducător auto sancționat penal!

astăzi, 10:50

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au sancționat penal un bărbat care conducea un ansamblu auto, fără a deține permis de conducere. Luni, 18 noiem...

Monica Pillat, In Memoriam Dinu Pillat: ”Sã aprindem cu toţii o lumânare a neuitãrii de ziua lui!”

astăzi, 10:27

Pe 19 noiembrie se împlinesc 103 ani de la naşterea romancierului şi istoricul literar Dinu Pillat. Strãnepot al lui I.C. Brãtianu, el a venit pe lume şi a crescut într...

Cosmin Andrei: „Votați candidații PSD la Parlament pentru investițiile din municipiu”! (Video)

astăzi, 10:07

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a adresat locuitorilor orașului un apel să vină la vot la alegerile prezidențiale și parlamentare și să voteze candidații PSD pentru a avea sus...