Mîndruţă revine pe cazul Şerban Ionescu: Era să cheltuim bani publici pe o boală imaginară

Mîndruţă revine pe cazul Şerban Ionescu: Era să cheltuim bani publici pe o boală imaginară
După ce a scris pe Facebook că actorul Şerban Ionescu nu are boala Lyme ci scleroză laterală amiotrofică, diagnosticată de la bun început, jurnalistul revine cu noi comentarii pe acest subiect.

"Cateva vorbe dupa povestea de ieri cu capusele si boala lui Serban Ionescu.  Dupa reactiile publice (enorm de multe), am aflat ca lumea romaneasca se imparte in cateva categorii:  P-afaristii, care nu inteleg nimic, dar merg cu valul (vaaaai, cum sa vorbim de rau isteria cu capusele, e un curent atat de popular, abia mi-am cumparat ciorapi de tabla pentru mersul in parc!). Speriatii, care stiu amandoua bolile de pe net, (si SLA si Lyme) si se tem ca nu cumva sa le faca pe amandoua. Intre timp, stau cu ochii beliti in televizor si fac conjunctivita. Piosii (care, desi barfesc si consuma suferinta unui om de vreo luna incoace, te scuipa cand vrei sa le explici ca si in suferinta poate exista demnitate. "Ce demnitate, mai lasati-ne un pic sa compatimim! Si, daca se poate, un cadru mai apropiat cu suferinta!")", scrie Lucian Mîndruţă pe Facebook.

"Dincolo de toate, mai sunt si oamenii care au inteles ce-am vrut sa zic: Si anume ca poate exista si suferinta demna: Ca oamenii mor si ca asta ar trebui respectat si acceptat, chiar de ei insisi, nu vandut la licitatie publica.  Ca noi, romanii, nu suntem obisnuiti sa acceptam adevarul si vom pleca urechea la orice vraci, orice saltimbanc, orice escroc care ne va livra o minciuna frumoasa. E valabil in alegeri ("da, meritati salarii mai mari, ce daca produceti tot aia!") E valabil in patriotismul aplicat ("da, suntem o mare natiune, ce naiba, nu stiti ca noi am facut de fapt turnul Eiffel la Resita, francezii doar l-au botezat?") E valabil, fireste, si in medicina. Unde nici un pacient nu crede un diagnostic onest - dar trist - si cauta cu disperare, ca in supermarket, pana gaseste un pseudo-doctor care ii spune ceva care suna mai bine. Nu cauta neaparat el. Cateodata alearga dupa minciuna (ok, s-o numim a doua opinie!) rudele lui. Pentru ca exista si prejudecata asta: omul nu trebuie sa afle ce i se intampla. N-avem voie, in Romania, sa murim stiind asta.

E firesc. Nici cand traim nu ne intereseaza adevarul.

Cum ar fi aceea ca era cat pe ce sa cheltuim banii contribuabilului pentru a se trata o boala imaginara. O boala ca un cadou otravit, facut bietului om si familiei lui de oameni care acum ar trebui sa dea explicatii, mai scrie Mîndruţă.

Ministerul Sănătăţii aşteaptă o cerere de la familia actorului

Conform realitatea.net, Ministerul Sănătăţii aşteaptă o solicitare din partea lui Şerban Ionescu pentru a-l trimite la tratament în străinătate, instituţia neputând lua o decizie fără acordul actorului, a declarat, joi, secretarul de stat Alexandru Rafila.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
668

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
131

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
185

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...