Mii de botosaneni vaccinati impotriva gripei!

Mii de botosaneni vaccinati impotriva gripei!
Aproape 3000 de botosaneni au fost imunizati impotriva gripei, in primele trei saptamani scurse de la demararea campaniei de vaccinare antigripala.

Chiar daca, initial, ASP a avut in vedere vaccinarea persoanelor cu risc crescut de imbolnavire, printre care batranii si persoanele internate in sanatorii sau spitale de cronici, printre cei imunizati impotriva gripei s-au numarat si sinistratii din localitatile afectate de inundatii in vara acestui an, avand in vedere ca, din cauza conditiilor in care traiesc, imunitatea acestora a scazut foarte mult.

"Mai mult de un sfert din populatia judetului va fi vaccinata antigripal. Asta pentru ca numai de la Ministerul Sanatatii au fost distribuite in jur de 100.000 de doze, iar alte cateva mii vor fi administrate prin intermediul angajatorilor sau cu vaccinuri procurate direct din farmacii. La sfarsitul acestei saptamani, la ASP au mai ajuns aproximativ 20.000 de doze de vaccin", a precizat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al ASP Botosani.

Ultimele doze de vaccin vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical, a politistilor, a lucratorilor de la Penitenciar si a functionarilor care lucreaza in posturi in care circulatia publicului este foarte mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
113

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
354

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
741

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...