Mihai Tabuleac a semnat un contract de finantare in valoare de 143 de milioane de lei

Mihai Tabuleac a semnat un contract de finantare in valoare de 143 de milioane de lei
Consiliul Judeţean Botoşani a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, având ca obiect reglementarea termenilor şi condiţiilor de acordare a finanţării nerambursabile pentru implementarea Proiectului Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani, în valoare totală de 143.068.697 lei fără TVA.


 
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor cu reducerea impactului asupra mediului în Judeţul Botoşani, prin îmbunătăţirea serviciului de gestionare a deşeurilor şi reducerea numărului de depozite neconforme existente, în conformitate cu practicile şi politicile Uniunii Europene.
 
Sunt convins ca in foarte scurt timp judetul Botosani va dispune de un sistem performant de gestionare a deseurilor, pentru a fi mai curat si a desfasura eficient actvitatea de salubrizare  permitand in acelasi timp, dupa inchiderea depozitului din bariera Sulita, o extindere si o modernizare pentru municipiul Botosani, a precizat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

În cadrul proiectului sunt incluse următoarele componente:
-    construirea Centrului Integrat de Management al deşeurilor în Stăuceni ;
-    construirea staţiilor de transfer şi a platformelor pentru punctele de colectare a deşeurilor ;
-    închiderea intermediară şi finală a depozitelor Botoşani şi Dorohoi ;
-    furnizarea de euro-containere pentru colectarea deşeurilor şi de unităţi de compostare ;
-    furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor ;
-    supervizare lucrări ;
-    verificare proiecte tehnice ;
-    achiziţionare bunuri electronice, mobilier;
-    suport consultanţă UIP şi conştientizare publică ;
-    asistenţă tehnică pe durata execuţiei lucrărilor ;
-    auditul Proiectului ;
-    delegarea gestiunii serviciilor de colectare a deşeurilor la nivel judeţean ;
-    delegarea gestiunii serviciilor de operare a depozitului ecologic Stăuceni, a staţiilor de transfer şi a transportului până la depozitul ecologic.
 
În urma desfăşurării procedurilor de achiziţie publică, Consiliul Judeţean Botoşani a semnat, în calitate de beneficiar,  conrtactul Furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere din cadrul proiectului  Sistem integrat de management al deşeurilor în  judeţul Botoşani, cu S.C. EUROSPEED S.R.L. – lider asociere, asociat cu S.C. GRĂDINARIU Import Export S.R.L., în calitate de Furnizor, în valoare de 12.748.000 lei, fără TVA.

Bunurile furnizate, care vor intra în patrimoniul Judeţului Botoşani, sunt:
-    18 bucăţi autogunoiere compactoare de 16 mc;
-    5 bucăţi autospeciale transport containere, cu cârlig şi remorcă;
-    2 bucăţi autocamioane pentru interiorul a 2 staţii de transfer.
 
Vehiculele vor fi concesionate viitorilor operatori ai serviciului de salubrizare, în funcţie de cele 5 zone de colectare şi transfer în care va fi împărţit judeţul, astfel:
-    8 vehicule pentru Zona I Dorohoi;
-    4 vehicule pentru zona II Săvni;
-    3 vehicule pentru zona III Ştefăneşti;
-    6 vehicule pentru zona IV Botoşani;
-    4 vehicule pentru zona V Flămânzi.
 
Autogunoierele compactoare vor asigura colectarea deşeurilor selectate şi transportul acestora la staţiile de transfer, de unde deşeurile vor fi transportate cu ajutorul vehiculelor autospeciale cu remorcă către viitorul depozit ecologic judeţean de la Stăuceni.

Biroul de presa CJ Botosani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la Ungureni stins de pompierii din Săveni

astăzi, 14:08
119

Efectul termic sau o scânteie pot provoca incendii în doar o clipă. Dacă podul este plin de materiale combustibile care întrețin arderea și favorizează propagarea flăcărilor, ...

Când te poți testa pentru a afla dacă ai anticorpi, după ce te-ai vaccinat anti-COVID 19

astăzi, 12:29
587

Testele care determină prezența anticorpilor anti-spike după vaccinarea anti-COVID-19 au intrat pe lista de servicii a marilor clinici şi reţele private de sănătate, costurile acestora variind ...

Guvernul pregăteşte un 'coronapass' mascat - Acces la diverse servicii doar cu vaccin, test sau dovada imunității naturale

astăzi, 09:03
428

Guvernul pregătește un ''coronapass'' mascat. Autorităţile iau în calcul să adopte modelul danez prin care românii ar putea să revină la normal. Mai exact, să merge...