Mihaela Hunca: „Scoala ramane, in aceasta lume, principalul pilon al identitatii”

Mihaela Hunca: „Scoala ramane, in aceasta lume, principalul pilon al identitatii”

 Mihaela Hunca, inspector general al ISJ  

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Mihaela Hunca, a tinut da transmita un mesaj, tuturor factorilor implicati in procesul educational, odata cu inceperea noului an scolar.

"Trăim cu toţii într-o lume aflată în schimbare, o lume care îşi reconfigurează traseele şi îşi reclădeşte fiinţarea, dar o lume care nu îşi abandonează nici valorile autentice, nici pilonii de susţinere.

Iar Şcoala rămâne, în această lume, principalul pilon al identităţii, performanţei şi progresului. Educaţia primită la Şcoala este şi astăzi, ca odinioară, cheia formării personalităţilor de mâine. Mai mult decât atât, Şcoala trebuie să contureze caractere puternice, să integreze individul în societate, să ofere o susţinere solidă, atât pe plan intelectual, cât şi psihologic, viitorului adult.

De aceea, alături de elev, în centrul întregului proces educaţional trebuie să se afle şi dascălul – dascălul de vocaţie, pedagogul care nu are doar sarcina de a transmite informaţii seci, ci de a modela suflete, insuflându-le dragostea de adevăr şi de onoare, puterea de a gândi liber, respectul faţă de valorile naţionale. O Şcoala nu înseamnă o clădire, oricât de frumoasă şi dotată ar fi ea.

O Scoala înseamnă oamenii care înţeleg că, fără educaţie, un popor nu poate exista. Este motivul pentru care implicarea părinţilor şi a comunităţii în viaţa Şcolii este absolut necesară pentru a oferi elevilor, indiferent de mediul social sau economic din care provin, şansa unei cariere de succes în viitor.

Autorităţile locale au, de asemenea, obligaţia să înţeleagă nevoia implicării lor, iar rezultatele unei astfel de participări active să fie tot mai vizibile.

Nu în ultimul rând, trebuie să se înţeleagă faptul că Şcoala este obligată să se adapteze la nevoile reale ale societăţii.

Rostul ei nu este de a pregăti absolvenţi fără viitor, ci oameni care să îşi poată găsi cu uşurinţă un loc de muncă. Doar investind în generaţia tânără vom putea să asigurăm ţării o zi de mâine mai bună.

Urez succes elevilor, putere de muncă profesorilor şi un an şcolar cât mai bun!

Prof. Mihaela Huncă Inspector Şcolar General"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
48

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
273

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
176

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...