Microbuze şcolare cu nereguli, depistate de poliţiştii botoşăneni!

Microbuze şcolare cu nereguli, depistate de poliţiştii botoşăneni!
În perioada 9-19 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani au acţionat pe linia reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi. Poliţiştii au depistat şi controlat în trafic 63 de autovehicule destinate transportului de elevi.

Cu ocazia verificărilor preliminare, efectuate în perioada 09-12.09.2013, s-a constatat că 3 microbuze şcolare nu deţin copie conformă a licenţei de transport în cont propriu/certificat de transport în cont propriu, iar unui număr de 2 conducători auto le-a expirat perioada de valabilitate a certificatelor de competenţă profesională.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa conducătorilor unităţilor de învăţământ, deţinătoare ale autovehiculelor.

Cu toate acestea, unul dintre autovehicule, aparţinând unei unităţi de învăţământ din comuna Santa Mare, a fost depistat în trafic, la data de 17.09.2013, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani.

Autovehiculul era condus de Cătălin Constantin M. din comuna Bivolari, judeţul Iaşi, angajat ca şi conducător auto şi persoană desemnată, la unitatea de învăţământ respectivă.

Cu ocazia verificarilor efectuate s-a constatat că microbuzul respectiv nu deţine copie conformă a licenţei de transport sau certificat de transport în cont propriu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Modul de efectuare a transportului elevilor şi preşcolarilor, cu autovehicule special destinate acestui scop, rămâne în atenţia poliţiştilor rutieri pe întreg parcursul anului şcolar 2013-2014.

Comunicat de presă IPJ Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
510

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...