Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în MS: Personal, nu cred că s-ar putea deschide școlile în 8 februarie

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în MS: Personal, nu cred că s-ar putea deschide școlile în 8 februarie

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în școli.

Aceasta, cu atât mai mult cu cât în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă și care îi afectează mai mult pe copii decât varianta originală de SARS-CoV2, informează Digi24.ro.

„Nu cred că s-ar putea deschide școlile în 8 februarie. Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului Nou de la noi din țară”, a spus Andreea Moldovan.

Noul secretar de stat în Ministerul Sănătății spune că deocamdată se discută  planurile de redeschidere a școlilor, urmând ca în următoarele două săptămâni să fie luată și o decizie în acest sens.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână - 10 zile”, a spus ea.

„Ar fi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat Andreea Moldovan.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că o decizie va fi luată până la sfârșitul lunii ianuarie și  a amintit exemplul altor țări care au avut școlile deschise, dar acum iau în considerare închiderea lor și trecerea la învățământul online.

„Vom vedea. Nu vom exclude niciun scenariu, nici măcar deschiderea în zone cu rata de infectare mai mică, nici măcar deschiderea prioritară pentru cei mici – grădiniță, învățământ primar, unde știm că sunt înregistrate cele mai mari dificultăți la învățarea online, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, care vor susține examenele naționale, nici alte scenarii, nici combinația între aceste scenarii”, a spus ministrul.

„Decizia va fi luată punând la un loc realitățile din educație și realitățile din sănătate. Ne-am angajat să dăm răspunsul până la finele lunii ianuarie, cu cel puțin o săptămână înainte de data planificată pentru deschiderea școlii”, a adăugat el.

Sursă: Digi24.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
46

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
216

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2275

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...