Medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri mici

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri mici
Conform directiilor strategice publicate astazi de Ministerul Sanatatii, pensionarii a caror pensie are o valoare mai mica de 600 RON vor putea achizitiona medicamente compensate cu 90%, in limita unui plafon de 100 RON de persoana, lunar.

Finantarea programului se va realiza din taxa de viciu, iar masura va intra in vigoare in luna imediat urmatoare aprobarii legii bugetului.

O alta masura pe care ministrul Ion Bazac o considera necesara este aceea a stabilizarii pretului medicamentelor la un curs unic, anual, stabilit in lei, corelat cu volumele achizitionate de la furnizori. Schimbari se vor produce si in ceea ce priveste modalitatea de prescriere a medicamentelor.

Astfel, conform comunicatului remis de Ministerul Sanatatii, "se va incuraja prescriptia generica, prin generalizarea prescrierii pe baza Denumirii Comune Internationale (DCI), in conformitate cu recomandarile OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii-n.r)".

Ministrul considera ca prin aceasta masura va fi facilitat accesul populatiei la medicamentele de baza, fara a fi afectat fondul de asigurari de sanatate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacol extraordinar de balet în premieră pe scena botoșăneană

astăzi, 14:03
23

Pe 2 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, va avea lor un spectacol extraordinar de balet în premieră, în două tablouri. Muzica va fi asigurată de Geor...

Cinci incendii izbucnite din cauza coșurilor de fum, produse în mai puțin de o oră

astăzi, 13:19
77

Casele a cinci familii din localitățile Chițoveni, Dorohoi, Ștefănești și Havârna au fost în pericol, în această dimineață, din cauza unor incendii care au izbucnit î...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a furat o mașină și a condus beat, fără permis

astăzi, 13:14
84

La data de 27 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat aflat pe raza comunei Unțeni, despre faptul că i-a...