Medic român: NU există tumoare care să fie tratată cu chimioterapie și să dispară! Citostaticele, medicamente din care se câștigă "foarte mult"

Un medic clujean spune ca tratamentele oncologice clasice nu sunt decat o afacere iar o mare parte dintre medici fac jocurile industriei. Doctorul Teofil Lung ii roaga sa renunte la aceste practici si sa se concentreze pe chirurgia care a dat rezultate certe.

"Eu vad medicina altfel. Obligatia mea e sa prelungesc viata tuturor celor care vin spre mine, cat pot. Sigur exista deasupra Dumnezeu. Scopul medicinei este sa incerce sa prelungeasca macar cu o zi viata aproapelui, daca se poate cu mai mult e si mai bine… Inteligenta trebuie sa fie dublata de caracter si de morala. Daca nu este asa, se fac lucruri ce nu sint onorabile pentru un medic".

"Am un mesaj catre colegii medici, pentru ca fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezinta pacientii au invatat in scoala si au imprimat in mintea lor de medici ideea ca in secolul XXI cancerul se rezolva cu chimioterapie si cobaltoterapie. Fac o mica biopsie pacientului si il trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze si nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre acesti colegi medici, ca acest cancer de cap si gat nu reactioneaza nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cat sunt de performante", a declarat Lung.

El a spus ca sunt "pacienti iradiati cu aparatura ultramoderna, care au ajuns la clinica avand tumora in extensie".

"Sa stie pacientii ca foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca in proportie de suta la suta. Sunt situatii in care aceste cancere, prin terapie chirurgicala bine dirijata, se vindeca in totalitate, fara chimioterapie sau cobaltoterapie. Ii rog pe colegii mei medici sa renunte la aceste idei de a face terapiile acestea", a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui sa lase pacientul "in forme depasite de boala", cu invazie oculara, nazala sau cerebrala a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, in faze incipiente.

"Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din tara sau strainatate, cazuri de tumoare avansata si ne pun in situatia de a face lucruri imposibile. Noi putem sa ii ajutam pe acesti oameni, dar vin prea tarziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai ca nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de aparare a organismului", sustine fostul sef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Faciala Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug maduva hematoformatoare, iar organismul este pus in situatia de a nu se mai putea apara.

Teofil Lung a adaugat ca citostaticele sunt medicamente din care se castiga "foarte mult", fiind cele mai scumpe de pe piata, iar unii medici "din asta traiesc".

"Unii din asta traiesc, ii trimit pe pacienti sa faca sedinte de chimioterapie, chiar daca nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu exista tumoare pe lumea asta, si este dovedit histopatologic, care sa fie tratata cu chimioterapie si sa dispara. Nu am vazut asta in 40 de ani de cariera", a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient in varsta de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de sedinte de chimio si cobaltoterapie, a suferit cinci operatii si a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperand ca se mai poate face ceva.

"A fost operat la Spitalul Coltea din Bucuresti de un profesor universitar care a intrat un pic si a zis ca mai mult nu poate si l-a trimis la iradiere, la cobalto si chimioterapie. Este o invazie formidabila a tumorii care a trecut din partea stanga a fetei in partea dreapta, a atins ochiul stang, nasul si maxilarele. A mai suferit alte patru operatii si a avut zeci de sedinte de chimio si cobaltoterapie. Si a venit la noi sa il operam. Putea fi rezolvat in prima faza, fara sa ii scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului si ajunge in creier. Noi va trebui sa ii scoatem ochiul, sa scoatem nasul si maxilarul, va trebui transplant de fata", a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la randul sau, ca in urma sedintelor de chimio si cobaltoterapie tumora la sinusuri de care sufera s-a extins.

"Am facut din 2011 un numar de 31 de sedinte de radioterapie si 12 de sedinte de citostatice si cinci operatii. Cred ca a fost vorba de o greseala profesionala in cazul meu, specialistii trebuie sa sesizeze aceste situatii. Am avut incredere in medici si am mers pe mana lor. Mi-au spus ca citostaticele si radioterapia vor micsora tumora, dar nu a fost adevarat, din contra, a crescut", a spus pacientul.

Un alt pacient din Bucuresti, in varsta de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios si a fost trimis la chimioterapie si cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut si a invadat hemifata stanga, maxilarul si mandibula.

"A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Faciala din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul dupa iradiere, astfel incat nu se inchide zona, nu se unesc plagile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o solutie sa inchidem cat putem", a explicat medicul Teofil Lung.

Pacientul, Dumitru Raducanu, a declarat, la randul sau, ca sedintele de chimioterapie si cobaltoterapie urmate i-au facut "mult rau". SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Trei oferte pentru Autostrada de care se va lega Drumul Expres Botoșani - Suceava (foto)

astăzi, 17:10

Trei oferte au fost depuse pentru construirea lotului Roșcani – Suceava din Autostrada Moldova. „Construirea Autostrăzii A7 este cel mai important proiect de mare infrastructură pent...

LPF a anunțat programul etapelor 20 și 21, când joacă FC Botoșani!

astăzi, 15:40

Campioana FCSB va juca duminică, 15 decembrie, în compania celor de la Farul, la Constanța, după care va încheia anul fotbalistic luni, 23 decembrie, tot în deplasare, cu Poli Ia...

Valeriu Iftime: „Cam atât de eficient se lucrează și se rezolvă problemele” (Video)

astăzi, 15:30

Redăm mai jos declarația lui Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, despre avaria de la apă: „Așa se face treabă în județ! Cam atât de eficient se lu...