Maria Tiprigan: “2011 a fost cel mai greu an din ultimii 21 de ani”

Maria Tiprigan: “2011 a fost cel mai greu an din ultimii 21 de ani”

 Maria Tiprigan  

Presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani, Maria Tiprigan, sustine ca anul 2011a fost cel mai greu an de dupa Revolutie, pentru cadrele didactice.

Liderul SIP a precizat ca in anul care tocmai se incheie numarul actiunilor deschise in instanta, pentru dobandirea unor drepturi salariale, a crescut foarte mult.

“A fost cel mai greu an din ultimii 21 de ani de sindicalism. A fost greu pentru tot omul din invatamant si pentru tot romanul din aceasta tara. In acest an ne-am confruntat cu zeci de procese, mai mult ca oricand, pentru dobandirea unor drepturi nerespectate din statutul personalului didactic si din contractul colectiv de munca unic la nivel de ramura. Dat fiind faptul ca salariile au fost diminuate cu 25%, ne-a condus pe calea instantelor judecatoresti si am reusit sa castigam indemnizatiile diminuate pentru perioada concediului de odihna", a spus Maria Tiprigan.

Presedintele SIP a mai precizat ca foarte multe cadre didactice au fost nemultumite in 2011 de faptul ca au fost nevoite sa isi cheltuie jumatate din salariu pe naveta. Acest aspect a dus la deschiderea de noi procese, fiind actionate in instanta primariile.

“Atunci cand am facut chemarea, prin referendum, sa inghetam anul scolar, sa blocam sistemul educational, sa pice din temelie acest sistem prin inchiderea portilor tutror unitatilor scolare, oamenii au spus da. In ziua grevei generale, au fost 200 de colegi in greva generala, iar a doua zi 30. Ne meritam soarta, pentru ca nu exista in Romania aceeasi optica atunci cand suntem batjocoriti", a adaugat presedintele SIP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
680

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
326

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
90

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...