Marfă trimisă spre Botoșani, întoarsă din vama Petea

Trei automarfare încărcate cu saltele, mobilier ÅŸi haine second hand au fost întoarse de la frontieră, în vama Petea, deoarece ÅŸoferii nu au putut prezenta documentele legale, informează, duminică, Inspectoratul Teritorial al PoliÅ£iei de frontieră (ITPF) Sighetu MarmaÅ£iei.

Potrivit sursei citate, la intrarea în Å£ară s-a prezentat un ÅŸofer român în vârstă de 54 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România, care transporta, conform documentelor de însoÅ£ire a mărfii, 8.900 kg de produse second-hand (mobilier, haine uzate ÅŸi electronice), de la o asociaÅ£ie din Austria pentru o altă asociaÅ£ie din judeÅ£ul Satu Mare.

„PoliÅ£iÅŸtii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului JudeÅ£ean pentru ProtecÅ£ia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operaÅ£iunilor de curăţare, dezinfecÅ£ie ÅŸi dezinsecÅ£ie", precizează sursa citată, conform Agerpres.

În acelaÅŸi punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a intra în Å£ară, doi cetăţeni - unul român, în vârstă de 43 de ani, ÅŸi unul olandez, în vârstă de 74 de ani, conducând fiecare câte un automarfar înmatriculat în România, respectiv în Olanda. AceÅŸtia transportau, conform documentelor de însoÅ£ire a mărfii, 2.240 kg de saltele second-hand ÅŸi 300 kg îmbrăcăminte uzată), care erau destinate unor firme din judeÅ£ele BotoÅŸani ÅŸi Satu Mare. Åži în acest caz, poliÅ£iÅŸtii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului JudeÅ£ean pentru ProtecÅ£ia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operaÅ£iunilor de curăţare, dezinfecÅ£ie ÅŸi dezinsecÅ£ie.

În toate cele trei cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din IbăneÈ™ti va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, preÈ™edintele României. Această distincÈ›ie va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...