La manifestare au participat și reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, consilierul județean Florin Știrbu, membri ai comunităților evreiești din țară și din afară, cetățeni ai municipiului Dorohoi, precum și invitați din Israel.
Pogromul din Dorohoi din vara anului 1940 se înscrie în seria unor acțiuni anti-evreiești ale armatei române, o tragedie care a rămas în memoria co¬lec¬tivă.
Istoria acelor evenimente se citește cu greu și mai ales se ascultă cu durere de la supraviețuitori, însă societatea românească încearcă să o conștientizeze până la capăt și să onoreze memoria victimelor.
Președintele Consiliului Județean le-a mulțumit celor prezenți, urmași ai supraviețuitorilor și chiar supraviețuitori ai acelor evenimente și și-a exprimat recunoștința şi compasiunea față de suferințele îndurate de aceștia, alături de familiile lor:
Ascultând povestea familiilor care şi-au pierdut persoanele dragi în pogrom, conştientizăm că nu putem ignora faptele din trecut însă, noi, reprezentanţi ai autorităţilor locale, prin comemorarea Pogromului de la Dorohoi din anul 1940, suntem alături de aceştia. Vă rog să acceptaţi umila recunoaştere a suferinţelor îndurate şi fie ca amintirea victimelor să rămână veşnic în memoria tuturor.
Ceremonia de comemorare a celor 76 de ani de la pogromul de la Dorohoi s-a încheiat printr-o acțiune de depunere de coroane de flori și de aprindere de lumânări la mormintele victimelor tragicelor evenimente.
Comunicat de presă Consiliul Județean