Bianca Andreescu (19 ani) a avut un an 2019 de excepție: a câștigat primul turneu de Grand Slam din carieră – US Open – și a avut o ascensiune fulminantă în topul WTA.
Gabriel Hristache, primul antrenor al sportivei de origine română, a dezvăluit povestea tristă a plecării în Canada. Părinții sportivei au plecat peste Ocean pentru un trai mai bun, însă, la un moment dat, exact ca toți românii plecați în străinătate, au încercat să se întoarcă în țară.
Maria Andreescu n-a avut însă nicio șansă cu afacerile pe care le-a încercat. Familia Biancăi a fost pur și simplu „alungată” din România.
Mama Biancăi a venit aici să pornească un business.
„Maria (n.r.- mama Biancăi) a venit aici să pornească un business. Bianca își dorea mult în România, îi plăcea aici. Sistemul școlar nu era atât de rigid. Aici totul era mai jucăuș. Nicu (n.r.- tatăl sportivei) are un job extraordinar acolo, câștigă foarte bine, aveau și casă cumpărată în Canada. I-a spus Mariei să vină ea în România, a venit cu 100.000 de dolari, și-a luat un apartament, a dus copilul la școală, l-a adus la tenis și a încercat să facă un business”, a declarat Gabriel Hristache, pentru Fanatik.
Doi ani și jumătate au stat Maria și Bianca Andreescu în România. A vrut sa facă o afacere în domeniul transportului dar…
Maria Andreescu a rezistat doi ani și jumătate în România, după care a decis să se întoarcă definitiv în Canada. A fost momentul în care țara noastră a pierdut-o și pe Bianca Andreescu.
„De la grădiniță încep astea: «Ce mașină are taică-tu? Păi tu vii cu Loganul, tata are Porsche!». Nu i-au plăcut astea. Auzea la școală, la coafor, pe unde mergea:«I-auzi ce spunea fiul lui nu știu care milionar, că s-a luat de copil că nu are nu știu ce telefon».
Te lovești de foarte multe. Maria a vândut tot, apartament, mașini. Chiar eu voiam să îi cumpăr una dintre mașini. Avea un Nissan și îl dădea și pe degeaba, numai să plece. Au plecat scârbiți! Au luat țepe peste țepe!”, și-a amintit Gabriel Hristache.
2009 este anul în care Bianca Andreescu s-a întors în Canada.
„Ea (n.r.- Maria Andreescu) a cumpărat câteva basculante de-astea mari, să le închirieze la Bechtel. Că făceau ăștia atunci șantiere mari, era o nebunie cu autostrăzile. Ea credea că în business este ca și în străinătate: punem umărul să câștigăm amândoi.
La noi, un business înseamnă cum să tragi o țeapă.
Mai mult de-atât, când ai mașini, primul care te trage în țeapă este șoferul. Te «face» la motorină non-stop. După o lună de zile, ce cheltuieli, de unde atâtea cheltuieli, câți bani s-au dus?!”, a mai spus Hristache.