Mai multi bani pentru despagubirea proprietarilor terenurilor situate pe drumul de acces catre Lacul cu Nuferi!

Mai multi bani pentru despagubirea proprietarilor terenurilor situate pe drumul de acces catre Lacul cu Nuferi!
Consiliul Judetean va suplimenta suma acordata drept despagubire pentru proprietarii imobilelelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes judeten "Modernizare drum de acces catre Lacul cu Nuferi-Ipotesti, in vederea includerii in circuitul turistic".
 
Suma ar urma sa fie suplimentata de la 17.774 de lei la 23.734 de lei de lei, dupa ce in urma raportului de evaluare a imobilelor supuse exproprierii, actualizat in luna noiembrie a anului trecut, s-a constatat ca pe lista au aptarut noi proprietari.

Un proiect de hotarare privind suplimentarea acestei sume va fi supus spre dezbatere si aprobare si consilierilor judeteni, in sedinta ordinara de Consiliu Judetean de pe 28 aprilie.

"Dupa adoptarea Hotararii Consiliului Judetean nr. 69 din 28.04.2010 s-a procedat la intocmirea documentatiilor cadastral-juridice pe baza informatiilor existente la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Cu aceasta ocazie s-a constatat existenta suplimentara a doi proprietari pe traseul coridorului de expropriere, respectiv Alexa Ionut si Alexa Iulian Laurentiu, care au dobandit proprietatea prin acte de vanzare-cumparare incheiate in 17.09.2009. De asemenea, s-a constatat faptul ca Vasiliu T. Emil a transmis dreptul de proprietate, prin act de donatie, catre Vasiliu Dumitru Dorin, in 27.12. 2007. In acelasi timp s-a procedat la evaluare individuala a imobilelor supuse exproprierii, fiind intocmit un raport de evaluare, raport care a fost evaluat ca urmare a modificarilor legate de proprietarii terenurilor. Potrivit raportului de evaluare actualizat, valoarea globala a despagubirilor este de 23.734 de lei", se arata in expunerea de motive.

Totodata se mentioneaza si ca: "Diferenta de valoare, dintre raportul prin care s-a estimat suma globala si ultimul raport, a rezultat in urma intocmirii fiselor de evaluare individuala, tinandu-se cont de caracteristicile si clasa de calitate a terenurilor aflate pe coridorul de exproprriere, precum si criteriile specifice evaluarii terenurilor forestiere".

Reprezentantii Consiliului Judetean sustin ca suplimentarea propusa nu depaseste suma alocata in bugetul judetului pentru aceasta destinatie.

Lista proprietarilorsi sumele pe care le vor primi drept despagubire:
Alexa Ionu-1.306 lei
Alexa Iulian Laurentiu-270 lei
Reininger-Callimachi Alexandra-13.336 lei
SC Scolopax SRL-5.148 lei
Vasiliu Dorin-2.643 lei
Humelnicu Daniel-1.031 lei
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
26

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
177

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
71

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...