Mai avem o speranta: Rezultate neasteptate in urma experimentului "portofelul"

Mai avem o speranta: Rezultate neasteptate in urma experimentului "portofelul"

Ce ai face daca ai gasi un portofel? L-ai inapoia? Dar daca in interior s-ar afla si o suma mica de bani? Dar daca suma ar fi mai mare?

Oamenii de stiinta au facut astfel de experimente, neavand prea mari asteptari. Insa realitatea a fost cu totul alta. Cu cat suma aflata in portofel era mai mare, cu atat acesta avea mai multe sanse sa fie returnat, relateaza ziare.com citând Science Alert.

Iar asta s-a intamplat indiferent de tara si de nivelul de trai al locuitorilor ei. Potrivit autorilor studiilor realizate in 355 de orase din 40 de tari, pentru ca unul a fost derulat in 2015, iar un altul recent, oamenii vor sa procedeze bine, corect, in marea lor majoritate. Oamenii se vad ca avand un fond bun si vor sa pastreze aceasta imagine despre ei.

De mentionat e faptul ca in portofele erau ori doar acte si liste de cumparaturi, uneori chei si carduri bancare, ori si echivalentul local la 15 dolari, ori chiar la 100 de dolari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
35

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
37

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
264

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...