MACALETI: "Am informatii ca inspectorul scolar Carmocanu face presiuni asupra profesorilor din comuna Rachiti"

MACALETI: "Am informatii ca inspectorul scolar Carmocanu face presiuni asupra profesorilor din comuna Rachiti"
Se incing spiritele in comuna Rachiti, acolo unde duminica se vor desfasura alegerile pentru un nou primar, dupa ce Toader Buliga a incetat din viata, la sfarsitul lunii martie 2010!

Social-democratii botosaneni aduc acuzatii reprezentantilor institutiilor statului, cele mai grave vizandu-l pe inspectorul scolar general adjunct Gheorghe Carmocanu, care, spune Costica Macaleti, presedintele organizatiei municipale a PSD, ar face presiuni asupra profesorilor din comuna Rachiti.

"Si de aceasta data, la alegerile de la Rachiti, institutiile statului intervin in procesul de campanie electorala. Am informatii de la profesorii din comuna Rachiti ca inspectorul scolar Gheorghe Carmocanu face presiuni asupra profesorilor, la fel si cei de la Garda Financiara si APIA. Nu este o noutate, dar va spun ca sa tragem un semnal de alarma, ca nu este corect ca in astfel de situatii institutiile statului sa intervina. Inspectorul Carmocanu forteaza cadrele didactice sa prezinte liste cu alegatori. In aceasta seara e programata o actiune pentru mituirea populatiei cu pachete. Noi vom fi pe pozitii", a declarat in cadrul unei conferinte de presa a PSD Costica Macaleti.

Acuzatiile social-democratului nu se opresc aici, Costica Macaleti acuzand ca, pe langa presiunile pe care Gheorghe Carmocanu le-ar face, in comuna Rachiti ar "actiona" si reprezentanti ai Garzii Financiare sau APIA.

"Garda Financiara i-a amenintat pe cei care au baruri su magazine in Rachiti cu amenzi, iar APIA intervine cu tot felul de minciuni ca vor da bani pentru subventii. Nu e o noutate, dar trebuie sa oprim astfel de actiuni din partea institutiilor statului", a conchis Costica Macaleti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
899

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
140

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
198

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...