Lovitura cu complicitatea oamenilor statului sau doar neglijenta unui casier?

Lovitura cu complicitatea oamenilor statului sau doar neglijenta unui casier?
Au crezut ca au dat lovitura vietii, insa au ajuns, dupa doar doua zile, in arestul Politiei! Joi seara, doi tineri din Trusesti, cu varste de 23 si, respectiv, 21 de ani, au patruns prin efractie in sediul Primariei Trusesti, de unde au furat o geanta cu peste 30.000 de lei. Au mai lasat in sertare doar 2 lei si cativa bani marunti!

Banii reprezentau taxele si impozitele locale si urmau sa fie depusi vineri dimineata la Trezoreria Botosani. Neglijenta, intamplare sau complicitate, banii fusesera lasati la vedere de casierul-sef al Primariei. Banii au fost scosi din seif si pusi intr-o geanta lasata langa un birou.

Alti sapte mii de lei au fost lasati intr-un sertar nesecurizat alaturi de acte ale primariei. Hotii au patruns pe o fereastra, au intrat in biblioteca, dupa care au urcat la etajul I, unde se afla casieria. Acolo au fortat gratiile, au spart usa si au furat toti banii. Spargerea a fost sesizata abia vineri dimineata la ora sase, cand casierul a sunat la 112.

"Nu au lasat decat 2 lei si un pumn de marutis in sertar", le-a spus politistilor Mihai P., casierul care trebuia sa transporte banii la Trezoreria Botosani.

"Din primele cercetari efectuate la fata locului de catre echipa operativa constituita in cauza s-a stabilit ca suspectii au patruns in incinta primariei prin escaladare si efractie, dupa care prin fortarea sistemelor de inchidere de la grilajul metalic si usa de acces in caserie, au patruns in interiorul acesteia de unde au sustras suma de 31.909 lei, bani ce se aflau intr-o mapa lasata pe covor, langa seiful metalic, precum si in interiorul unui sertar. Cercetarile efectuate in cauza au condus la identificarea cu operativitate a suspectilor in persoana numitilor P. Ciprian, de 23 de ani, si C. Marin, de 21 de ani, ambii din Trusesti, judetul Botosani. Totodata, s-a reusit recuperarea integrala a prejudiciului, banii fiind restituiti institutiei", a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Fata de cei doi suspecti s-a dispus masura retinerii pentru o durata de 24 de ore, pe baza de ordonanta de retinere, fiind prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cu propunerea de arestare preventiva.

Propunerea organelor de cercetare penala a fost insusita de catre procuror, fiind sesizata instanta de judecata care a dispus arestarea preventiva a celor doi suspecti pentru o perioada de 29 zile.

Seful casieriei, Viorel P., va fi cercetat de catre sefii institutiei pentru neglijenta in serviciu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
59

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
64

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
62

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...